Partnerdekbed: samen maar toch apart

Partnerdekbed: samen maar toch apart

Situatie: je partner en jij liggen samen in bed, knus onder één dekbed. Een dekbed dat comfortabel en groot genoeg is voor jullie beiden, dus ergernissen zijn bij jullie niet aan de orde. Of toch wel? Terwijl jij het maar nét warm genoeg hebt onder het dekbed – en het stiekem nog wel iets warmer van je mag – ligt je partner te zweten als een otter. Gevolg: irritatie en een slechte nachtrust. Dat kan beter – met een partnerdekbed!

Persoonlijk

Samen met je partner slapen is voor de meeste mensen heel gewoon. Toch is samen slapen niet altijd even bevorderlijk voor de nachtrust. Mensen hebben verschillende voorkeuren als het op slapen aankomt en deze kunnen nogal eens botsen met die van je partner. We hebben al eens eerder 9 meest voorkomende slaapergenissen voor je op een rijtje gezet, waarbij we het ook gehad hebben over de behoefte aan warmte tijdens het slapen. Die warmtebehoefte kan bij mannen en vrouwen behoorlijk verschillen en dus is het eigenlijk best vreemd om samen onder één dekbed van dezelfde warmteklasse te slapen.

Ongezellig!

En niet alleen vreemd, het is bovendien ook slecht voor de kwaliteit van je nachtrust om onder het voor jou verkeerde dekbed te slapen. Heb je het te warm, dan zweet je ’s nachts en slaap je onrustig. Heb je het juist te koud, dan kom je moeilijk in slaap en moet je lichaam meer moeite doen om op temperatuur te blijven. Het is dus van belang onder een dekbed te slapen dat qua warmteklasse aan jouw behoefte voldoet. Misschien is je eerste gedachte dat je dan onder 2 aparte dekbedden moet slapen – gezellig hoor! Dit is inderdaad een mogelijkheid, maar gelukkig is er nog een andere en veel knussere optie: een partnerdekbed.

Wat is een partnerdekbed?

Een partner dekbed is de ideale oplossing voor partners die het samen onder één dekbed te warm of te koud hebben, maar toch onder één dekbed willen slapen. Hoe werkt een partnerdekbed? In feite zijn dit 2 losse 1-persoons dekbedden, die aan elkaar geritst of vastgeknoopt kunnen worden en zo samen één groot dekbed vormen. Het innovatieve van dit dekbed is dat je elke helft naar eigen warmtebehoefte samen kunt stellen.

Bij een 4-seizoenen partnerdekbed heb je bijvoorbeeld keus uit een zomerdeel en een najaarsdeel, die samengevoegd een extra warm winterdeel vormen. Slaap jij graag extra warm, dan kun je jouw kant van het dekbed dus als winterdekbed samenstellen. Vindt je partner die warmte teveel van het goede, dan kan hij er juist voor kiezen alleen het zomer- of najaarsdeel te gebruiken, zodat hij onder een dunner dekbed kan slapen. Kortom, iedereen blij én jullie kunnen alsnog lekker tegen elkaar aankruipen onder een groot dekbed!

Geïnspireerd? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment partnerdekbedden.

Snoozing Diamond wollen 4-seizoenen partnerdekbed
Snoozing Diamond wollen 4-seizoenen partnerdekbed

 

 

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel