9 redenen waarom we liever niet naast onze partner kruipen

9 redenen waarom we liever niet naast onze partner kruipen

Samen slapen met je vriend(in) romantisch? Niet altijd! Geloof ons maar, soms wil je gewoon echt niet lepeltje lepeltje liggen met je lief. Alleen slapen is dan zelfs heerlijk! Geen gesnurk, geen gewoel en ook geen nachtelijk gevecht om de dekens. Deze en nog zes redenen waarom we liever niet naast onze partner kruipen in bed.

1. Snurken

Zaagt jouw partner complete bossen om met zijn of haar gesnurk? Dan heb je een hele goede reden om ’s nachts naar een andere kamer te verkassen. Volgens de Daily Mail is dat zelfs dé nummer één reden voor stellen die apart slapen. Dus is jouw liefje weer eens aan het snurken, pak dan je kussen en kruip gewoon eens in een ander bed. Zeker weten dat je weg van dat gesnurk gelijk een stuk beter slaapt.

2. Woelen en draaien

Lig je net lekker te slapen, krijg je opeens een arm in je gezicht. Jawel, jouw partner is een onrustiger slaper en onrustige slapers woelen, draaien, zuchten en kuchen. Arg, daar kun je toch niet rustig naast slapen? Logisch dat jij naar een ander slaapplekje uitwijkt.

3. Vechten om de dekens

Heerlijk wegkruipen onder je zachte warme dekens? Helaas, wie samen slaapt moet ook delen en al slapende trekt je partner steeds meer dekens bij je vandaan, totdat je maar met één puntje overblijft … Lekker alleen in je eigen bedje heb je alle dekens helemaal voor jezelf. Nenenenenene!

4. Ruzie

Ook deze reden zal herkenbaar zijn voor veel stellen, want we maken allemaal weleens ruzie. En eerlijk is eerlijk, dan hebben we niet altijd even veel zin om daarna ‘gezellig’ naast onze partner te kruipen. Natuurlijk praten we het liever uit voor bedtijd, maar het komt ook zeker voor dat iemand op de bank moet gaan slapen.

5. Kinderen

Het krijgen van kinderen hoeft niet per se te leiden tot slaapproblemen, maar een uitdaging is het zeker. Door apart te slapen krijgt tenminste één van jullie wel een rustige nacht, terwijl de andere ‘de nachtdienst’ op zich neemt. Toch fijn en veel romantischer dan samen slapen!

6. Late slapers, vroege vogels

Je partner doet het licht al uit, terwijl jij nog tot diep in de nacht wilt Netflixen in bed. Of misschien wil jij juist vroeg slapen en is je lief meer een nachtdier. Ook wanneer je werkt met dag- en nachtdiensten kan het helpen om apart te slapen. Zo slapen jullie beiden gewoon volgens jullie eigen ritme en dus beter.

7. Praten in de slaap en andere gekke dingen

Een woordje hier en daar kan nog grappig zijn, maar een hele monoloog wordt een beetje teveel van het goede. Vooral als je ligt te dromen en ineens wakker schrikt van een gruwelijke gil. Maar je partner kan ook door andere gekke dingen je nachtrust goed verstoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van slaapwandelen, nachtmerries, tandenknarsen of slaapverlamming. Nee, dan slapen we liever apart zonder stoorzender.

8. Ruimte in bed

In een ideale wereld slapen jullie beiden op jullie eigen helft, maar in de werkelijkheid word je elke nacht langzaam het bed uitgeduwd. Of misschien ben jij wel degene die graag in het midden van het bed slaapt. En dan natuurlijk ook het liefste met je armen en benen wijd uitgespreid. In een bedje alleen voor jezelf kun je zo breed, scheef en groot liggen als je maar wilt. Freedom!

9. Te warm

Natuurlijk is jouw schatje de liefste, maar ook de warmste. Hij of zij lijkt soms net een kachel die op roodgloeiend staat. Dat is soms toch iets minder prettig en zoek je liever de verkoeling op, los van hem of haar. De kans zit er bovendien dik in dat jouw partner ook liever onder een minder warm dekbed slaapt dan jij. Gelukkig hebben we daarvoor speciale partnerdekbedden, waardoor je alsnog gewoon naast je hubby kan kruipen.

Wat is jouw reden om apart te slapen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel