Napflix: de nieuwe slaapverslaving

Napflix: de nieuwe slaapverslaving

Ook zo verslaafd aan Netflix? Grote kans dat je hierdoor nachtenlang wakker ligt om de ene na de andere aflevering te kijken van jouw favoriete series (binge-watching). Niet echt handig als je ook nog uitgerust op je werk wilt verschijnen. Probeer daarom eens Napflix in plaats van Netflix. Napflix is namelijk een site vol met slaapverwekkende filmpjes en onze nieuwe slaapverslaving!

Napflix: vol slaapverwekkende filmpjes

Op Netflix kijk je de meest spannende en grappige series, waardoor je graag wakker wilt blijven. Napflix wil jou echter graag in slaap laten doezelen met saaie slaapverwekkende filmpjes. Op deze website vind je filmpjes van brandende kaarsjes, schaakwedstrijden en zelfs een stilstaand televisiebeeld.

Maar ook kun je luisteren naar de golvende zee, genieten van het Zwanenmeer en binnenkort ook uren staren naar Central Park in New York. Eén ding is zeker: Napflix staat vol slaapverwekkende filmpjes. En val je niet snel in slaap? Geen nood. Sommige filmpjes duren wel drie uur lang!

Napflix: werkt het echt?

Het idee achter Napflix is dat de filmpjes je hersenen laten ontspannen en je hierdoor makkelijker in slaap valt. Slaapgeneeskundige Sigrid Pillen snapt deze logica wel: “Als je wilt ontspannen is het belangrijk dat de hersenen zo min mogelijk geprikkeld worden”. En de filmpjes op Napflix prikkelen eigenlijk totaal niet of je moet het leuk vinden om urenlang naar rondlopende schapen of een potje schaken te kijken. Maar dan moet je natuurlijk niet een fanatiek schaker zijn, want dan ga je juist weer actief meekijken. Speel dus liever op zeker en kijk gewoon naar het klassieke haardvuur of het aquarium. Zeker te weten dat urenlang naar hetzelfde knapperd haardvuur kijken werkt!

Zelf proberen? Dan hebben we nog een leuke voor je: wat dacht je van deze rondwandelende eend in Minecraft :).

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel