10 redenen waarom de herfst zo goed voor je is

10 redenen waarom de herfst zo goed voor je is

herfst-najaar-10 redenen waarom de herfst zo goed voor je is

Dag warme nazomer, hallo herfst. Deze week worden de warme temperaturen verruild voor regen, wind en kou. Sommigen onder ons worden een beetje somber van het weer en de dagen die korter worden, maar wat blijkt? De herfst brengt ook veel positieve dingen met zich mee! Het zou zelfs goed zijn voor je gezondheid! Daarom 10 redenen waarom de herfst zo geweldig is.

Het is natuurlijk veel lekkerder om in je luchtige kleding op het strand in de zon te liggen, maar de herfst heeft ook zo zijn charmes. Wij hebben maar liefst 10 redenen waarom de herfst goed voor je is:

1. Gezelligheid

De dagen worden korter en dat betekent dat het tijd is om weer gezellig de kaarsjes aan te steken. Maak het knus in huis met leuke herfstdecoratie, zoals versierde pompoenen, lichtjes of kastanje slingers.

2. Samenzijn

Haal je plaids en weer tevoorschijn en wikkel jezelf lekker in een kleedje op de bank. Of kruip samen met je geliefde op de bank onder een plaidje en kijk een goede serie.

3. Warme choco

Maak warme chocolademelk met een hele grote toef slagroom of neem een heerlijke pumpkin spice latte. Hm… krijg je ook al zo’n zin in de herfst?

4. Bikinibody

Laat je bikinibody lekker voor wat het is. Je mag weer hamsteren, want je moet natuurlijk genoeg vet kunnen opslaan om warm te blijven tijdens de kou. En die paar extra kilootjes die je aankomt van de warme chocolademelk ziet toch niemand onder die grote truien.

 

5. Beter slapen

Je zult weer slapen als een roosje, want ‘s avonds is het lekker donker, koelt het af en onder dat dikke winterdekbed is het natuurlijk heerlijk vertoeven. Zzz…

6. Kleurrijke natuur

Ga eropuit en maak een mooie wandeling door het bos. Je zult versteld staan van de mooie natuur en de kleurrijke herfstbladeren aan de bomen. Bovendien doet een beetje vitamine D wonderen voor je serotonine niveau (gelukshormoon).

7. Mooi vooruitzicht

Je hebt weer een heleboel om naar uit te kijken want de feestdagen staan weer voor de deur. Om te beginnen met Halloween, Sinterklaas, Kerst en uiteindelijk Oud & Nieuw. Denk aan de verlichte winkelstraten en de versierde etalages en de heerlijke lekkernijen.

8. Extra slaap

In oktober gaat de klok weer een uur terug – wintertijd – en dat betekent: een uur extra slapen! Of feesten :-). Bovendien laat de zon zich minder snel zien, dus kun je ook ’s morgens nog lekker uitslapen.

9. Lekker binnen blijven

Geen zin om buiten door de regen te slenteren? Geen probleem, want je kan lekker in je pyjama in het weekend de nieuwste najaarscollecties shoppen.

10. Goede weerstand

Seizoenskruiden als kaneel en nootmuskaat zijn niet alleen lekker en verwarmend voor in de herfst, maar ook goed voor je gezondheid. Nootmuskaat is goed voor je weerstand en kaneel heeft een ontstekingsremmende werking. Zo blijf jij die ziektekiemen de baas! En mocht je alsnog verkouden worden, dan hebben wij tips voor je om ondanks dat toch lekker te kunnen slapen.

Heb jij zin in de herfst?

Vorig artikel
Slaapkamer Geheimen: de leukste quiz over slapen
Volgend artikel
Wat is het beste hoofdkussen? Wij stelden een top 10 hoofdkussens samen