De meest bizarre slaapwandelverhalen (deel 1) - Smeuïge anekdoktes

De meest bizarre slaapwandelverhalen (deel 1)

Wat kan er allemaal gebeuren tijdens het slaapwandelen?

Deze grappige en schokkende verhalen doen je versteld staan van wat er allemaal kan gebeuren als je slaapwandelt. Er vinden zo nu en dan nogal rare dingen plaats als iemand tijdens zijn slaap het bed verlaat.

In je blootje naar buiten

Afgelopen najaar kreeg de politie in Assen een bijzonder telefoontje. Er bleek namelijk een halfnaakte vrouw huilend over straat te lopen. Ze was in haar ondergoed aan het slaapwandelen en werd pas wakker zodra de agenten bij haar kwamen. Dat zal even schrikken zijn geweest!

Ruim een jaar eerder, in de vroege morgen van een mooie lentedag in 2017, wist een Rotterdammer het nog iets bonter te maken. Enkele mensen die al vroeg op pad waren keken vreemd op toen ze de slaapwandelende man poedelnaakt door de binnenstad zagen marcheren.

’s Nachts op avontuur

Het is niet bekend hoe lang de Rotterdamse man al onderweg was, maar dat slaapwandelaars er soms aardig de sokken in hebben bewees een vrouw uit Tilburg die al drie kilometer van huis was toen de politie haar aantrof. Naar eigen zeggen was ze, gehuld in een pyjama, midden in de nacht onderweg naar een afspraak bij de gemeente.

Een 77-jarige man uit Florida had zichzelf aardig in de nesten gewerkt toen hij in 1998 plots wakker schrok. Hij stond tot aan zijn borst in een dichtbijgelegen meertje en zat vast in de modder. En toen bleek hij ook nog eens omringd door alligators. Wat zal hij blij zijn geweest dat hij zijn wandelstok had meegenomen, want daarmee kon hij de beesten enigszins op afstand houden voordat hij uit het meertje werd gehaald door te hulp geschoten agenten.

Levensgevaarlijke valpartijen

Veel slaapwandelaars hebben dus de neiging om naar buiten te gaan. Met alle gevaren van dien kiezen ze dan de kortste weg. Vooral Belgische mannen blijken een risicogroep te vormen. In 2014 overleefde een 27-jarige Belg, die met zijn vriendin op vakantie was in Budapest, een val van 23 meter hoog. Tijdens het slaapwandelen was hij uit zijn hotelkamer op een betonnen ondergrond gesmakt. Aan de val hield hij een verlamd linkerbeen over en hij verloor zijn rechtervoet.

In 2005 geloofde een Engelsman zijn ogen niet toen hij om half twee ’s nachts een meisje bovenin een grote bouwkraan zag klauteren. Met de afschuwelijke gedachte dat ze mogelijk zelfmoord wilde gaan plegen waarschuwde hij de brandweer. Eenmaal boven aangekomen zagen ze dat het meisje slaapwandelde en gelukkig kon ze veilig naar beneden worden gebracht.

Tijdens de zomer van 2018 was het echter opnieuw raak. Een 21-jarige Belgische student stapte ’s ochtends vroeg uit bed om vervolgens van het balkon te vallen. Hij belandde 30 meter lager op het dak van een restaurant. Wonder boven wonder is hij aan de dood ontsnapt, al brak hij wel beide benen en een aantal ribben. Ook liep hij door zijn duikvlucht een gescheurde milt op. De politie liet meteen weten dat er geen alcohol in het spel was maar dat er hoogstwaarschijnlijk sprake was van slaapwandelen.

Tips tegen slaapwandelen

Deze personen hadden allemaal een engeltje op hun schouder, maar niet iedereen heeft zoveel geluk. Slaapwandel jij ook regelmatig? Probeer er wat aan te doen! Met onze 6 tips tegen slaapwandelen kom je al een heel eind.

In deel 2 van deze blog lezen jullie dat slaapwandelen zelfs praktisch kan zijn, maar ook kan leiden tot zware misdrijven…

Welke kapriolen heb jij weleens uitgehaald in je slaap?

Bron: rtlnieuws.nl, nieuwsblad.be, rtvdrenthe, hln.be, ad.nl, destentor.nl, omroepbrabant.nl, listverse.com, standaard.be
Vorig artikel
Volgend artikel