De meest bizarre slaapwandelverhalen (deel 2) - Raar maar waar!

De meest bizarre slaapwandelverhalen (deel 2)

Spraakmakende avonturen van slaapwandelaars

Vorige week las je al een aantal grappige maar ook schokkende verhalen over slaapwandelende mensen. Dit keer doen we er nog een schepje bovenop en komen we met nog meer opzienbarende anekdotes.

Het huis ‘opknappen’

Zoals je in het eerste deel van deze blog hebt kunnen lezen kun je lelijk vallen als je aan het slaapwandelen bent. Zo brak de 52-jarige Brabantse Geke in 2017 haar nek toen ze in versufte toestand de trap af kukelde. Vele malen daarvoor was het traplopen wel goed gegaan. Tijdens die keren was ze namelijk op weg naar de keuken om ’s nachts al slaapwandelend de afwas, de was en de strijk te doen. In eerste instantie lijkt dat je misschien wel handig, maar het kan dus ook voor een nekbreuk en andere riskante situaties zorgen. Zo vond ze ’s ochtends ooit de vaat terug in de oven en had ze al eens een afdruk van het strijkijzer op haar onderarm.
Andere huishoudelijke taken zoals koken of klusjes doen in huis blijken populaire bezigheden onder de slaapwandelaars. Een Engelse vrouw eet ’s nachts alles wat los en vast zit, waaronder ook zaken als verf en vaseline. En een Nederlandse jongeman toverde zich tijdens het slapen ooit eens om in een handige harry en werd op een dag wakker zonder slaapkamerdeur die hij ’s nachts eruit gehaald en buiten neergelegd had.

Sekssomnia

Heb je weleens je ex een nachtje op de bank laten logeren? Dat is misschien niet zo’n goed plan, zo ondervond ook een vrouw uit Dronten. Haar 41-jarige ex-geliefde was op bezoek en na het drinken van een wijntje mocht hij beneden blijven slapen. De volgende ochtend schrok de vrouw zich een hoedje: de man bleek bij haar in bed te zijn gekropen. Ze voelde direct dat ze seks hadden gehad, al konden ze zich allebei niets herinneren. De vrouw besloot naar de politie te stappen en de man werd later vrijgesproken omdat er waarschijnlijk sprake was van sekssomnia. Volgens experts is de kans namelijk groot dat hij slaapwandelend seks had vanwege zijn slaapapneu en het nuttigen van alcohol.

Het kan nog gekker: een Australische vrouw deed het regelmatig in haar slaap met volstrekt onbekenden nadat ze slaapwandelend het huis was ontglipt. Ondanks dat het rond de woning bezaaid lag met condooms had ze geen flauw benul dat ze daar zelf iets mee te maken had. Pas na enkele maanden werd ze door haar partner op heterdaad betrapt.

Lugubere daden

Het toont maar weer eens aan dat slaapwandelaars tot alles in staat zijn. Zelfs tot het begaan van een moord. Er zijn namelijk tal van zaken bekend waarbij mensen in hun slaap overgingen tot moord, maar veruit het meest spraakmakende verhaal is die van de Fransman Robert Le Dru. Als vooraanstaand detective werd hij in 1887 gevraagd om de moord op André Monet op het strand van Le Havre te onderzoeken. Het bewijs bleek beperkt tot de kogel en een voetafdruk. Aangezien de kogel een gangbaar exemplaar bleek vormde het daarmee geen nuttige aanwijzing. De voetafdruk, waarbij er een teen miste, des te meer. Die kwam namelijk precies overeen met die van de detective zelf. Le Dru, die zich wist te herinneren dat hij de ochtend na de moord met natte sokken wakker werd, concludeerde dat hij zelf de moord moest hebben begaan tijdens het slaapwandelen, en hij liet zichzelf arresteren.

Tips tegen slaapwandelen

Te bizar voor woorden! Slaapwandel jij ook regelmatig? Het is verstandig om er wat aan te doen! Wacht dus niet langer met het lezen van onze 6 tips tegen slaapwandelen.

Welke slaapwandelavonturen heb jij weleens beleefd?

Bron: rtlnieuws.nl, nieuwsblad.be, rtvdrenthe, hln.be, ad.nl, destentor.nl, omroepbrabant.nl, listverse.com, standaard.be
Vorig artikel
Dag van de ruimtevaart
Volgend artikel