Van ledikant naar peuterbed

Van ledikant naar peuterbed

van ledikant naar peuterbed

Kleine kindjes worden snel groot. Voordat je het weet is het ledikant te klein en wordt het tijd voor een heus peuterbed. Hoe pak jij dit aan en wat heb je allemaal nodig? Lees snel verder!

Een juniorbed, wat is dat?

Een peuterbed wordt ook wel een juniorbed genoemd. Het is een kleinere variant op een éénpersoonsbed met een gemiddelde afmeting van 150 cm x 70 cm. Een éénpersoonsbed is, gezien de leeftijd en lengte van de kleine kindjes, vaak ‘reusachtig’ waardoor de geborgenheid ontbreekt. Daarnaast biedt een peuterbed nog de nodige veiligheid. Het heeft een valhekje aan de zijkant, ter bescherming van woelende slapers én het bed is zodanig laag dat je kindje er met gemak zelf in en uit kan.

Voordelen peuterbed Nadelen peuterbed
– Een mooie oplossing om de overgang van ledikant naar eenpersoonsbed te overbruggen. – Je kindje kan er uitgroeien, afhankelijk van de lengte zal dit rond de leeftijd van 7 jaar zijn.
– Biedt bescherming en geborgenheid door een valhekje, lage instap en klein formaat. – Een nieuw bed betekent ook een moment van wennen aan de nieuwe slaapomgeving.
– Door de kleinere afmeting neemt het bed minder ruimte in beslag in de kinderkamer. – Je kind kan zelfstandig uit bed, dat brengt de nodige gevolgen op het gebied van veiligheid met zich mee.

Wanneer van ledikant naar peuterbed?

De gemiddelde leeftijd waarop kindjes overgaan naar een peuterbed is 2,5 jaar. Je kind kan echter al eerder toe zijn aan een groter bedje. Bijvoorbeeld als je peuter zich niet prettig voelt achter de spijlen van het ledikant of wanneer het een nachtelijk acrobaatje is dat al klauterend op ontdekking gaat.

Een peuterbed is een tussenmaatje die je kunt gebruiken tot een leeftijd van ongeveer 7 of 8 jaar. Dit is natuurlijk een gemiddelde en sterk afhankelijk van de lengte van je kind. Heb je een lange snuiter, dan zul je hoogstwaarschijnlijk iets sneller moeten overstappen naar een echt ‘grote-mensen-bed’.

Covers Co Wally junior dekbedovertrek
Covers Co Wally junior dekbedovertrek

Beddengoed voor een peuterbed

Een leuke bijkomstigheid zodra je kind overgaat naar een groter bed is de aanschaf van nieuw beddengoed! Op Smulderstextiel.nl tref je een gigantisch aanbod aan peuterdekbedovertrekken, voor zowel jongens als meisjes, maar ook fijne dekbedden, hoofdkussens en hoeslakens.

Peuter dekbed

Mooi beddengoed begint natuurlijk bij een passend dekbed. Mocht je al gebruik maken van een dekbed in het ledikant, dan zal deze te klein zijn voor het peuter maatje. Voor een mooi peuter dekbed in de maat 120×150 cm bieden wij een ruime keuze. Snoozing heeft een aantal kwalitatief uitstekende kinderdekbedden tegen een aantrekkelijke prijs. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Enkel 4-seizoenen Zomer

Peuter hoofdkussen

Heeft je kind ook behoefte aan een hoofdkussen? In ons eerder verschenen blog geven we je uitgebreide informatie over de aanschaf van een kussen, geschikt voor jouw kleine draakje! Er is een ruim aanbod aan hoofdkussens voor peuters waaruit je geheid een keuze kunt maken!

Dekbedovertrek voor je peuter

De leukste kleuren, prints en patronen komen voorbij. Ook toffe tv-helden en trendy dessins zijn van de partij. Een junior dekbedovertrek heeft een standaard afmeting van 120×150 cm en is daardoor perfect passend voor een peuter dekbedje.

Door het uitmuntende aanbod aan beddengoed voor jouw kleintje is het nog best lastig om er eentje te kiezen. Ga je geheel in stijl, door een matchend overtrek te bestellen dat past bij de verdere kleuren in de kinderkamer? Of voldoe je aan de hartenwens van je peuter, die niet kan wachten om te slapen onder een Woezel en Pip dekbedovertrek of een mooi exemplaar met stoere dino’s?

Hieronder alvast een kleine impressie van de vele kinderdekbedovertrekken die geschikt zijn voor een peuterbed!

Welk kinderdekbedovertrek zou jij kiezen voor je zoon of dochter?

Vorig artikel
blog-slapen-op-zolder-voordelen-nadelen
Volgend artikel
Verwen je kat op World Cat Day en slaap onder het leukste poezen beddengoed van Smulderstextiel!