Het perfecte hoofdkussen voor jouw kind [Keuzehulp]

Het perfecte hoofdkussen voor jouw kind

Op zoek naar het beste kinderkussen? Welke afmetingen, materialen en vormen passen perfect bij jouw kind? Wij helpen je kiezen!

Wanneer heeft je kind behoefte aan een hoofdkussen? Het antwoord is simpel: je kind zal dit zelf aangeven! In deze blog lees je hoe je dit opmerkt en welk kinderkussen voor jouw kind het beste is.

Vanaf wanneer een kussen?

Als volwassene kun je het niet voorstellen dat je zonder hoofdkussen zou moeten slapen. Alleen bij de gedachte krijg je al last van je nek! Baby’s slapen het best zonder kussen omdat ze een groot hoofd hebben vergeleken bij de rest van hun lijfje. Een baby zou door een kussen juist moeite hebben om vrijuit te kunnen ademen. Na verloop van tijd groeit de rest van het lichaam naar het moment dat de nekspieren belast worden met het hoofd. Je kind zal dit proberen op te lossen door een arm, hand of zelfs een knuffeltje onder het hoofd te leggen. Het is dan de hoogste tijd dat je kind op een comfortabel hoofdkussen gaat slapen. Al kun je niet zomaar de eerste de beste kussens daarvoor gebruiken.

Speciaal kinderkussen

Het moment dat een kind op een hoofdkussen gaat slapen is vaak bij een leeftijd tussen de 2 en de 4 jaar oud. Voor de juiste ondersteuning op maat is het belangrijk dat je een speciaal kinderkussen neemt. Omdat je kind nou eenmaal minder zwaar is dan jij, is een relatief plat en zacht kussen ideaal. Een typisch kinderkussen is goed ademend, heeft een zachte katoenen tijk en een anti-allergische synthetische vulling. Sommige kussens hebben zelfs een speciale behandeling gehad tegen huisstofmijt. Kinderkussens zijn ook nog eens goed te onderhouden: geschikt voor in de wasmachine én de droger. Lees wel altijd eerst het wasvoorschrift.

Bekijk snel alle kinderkussens >>

Ons advies

Bij Smulderstextiel vind je een ruim assortiment hoofdkussens, waaronder uiteraard ook kinderkussens. De standaardmaat bij hoofdkussens is 60×70 cm, maar bij de kinderkussens zijn er speciale kleinere maten zoals 40×60, 55×65 of 60×60 cm waardoor er voor elk kind wel een passend kussen is. Wij hebben een aantal verschillende kinderkussens voor je op een rijtje gezet:

Voor in de kleinste kinderbedjes

Snoozing synthetisch zacht kinderkussen

Is jouw kindje al vrij snel toe aan een kussen maar slaapt hij of zij nog niet in een ‘groot’ bed? Veel hoofdkussens zijn dan wellicht nog wat aan de grote kant. Dit zachte kussentje van Snoozing in langwerpig puntmodel is echter extra klein (40×60 cm) waardoor het in elk kinderbedje past. Het kussen is lekker veerkrachtig, want de anti-allergische vulling van 120 gram bestaat uit polyester vezelbolletjes. Deze bolletjes blijven goed verdeeld binnen het kussen vanwege de doorgestikte tijk van katoen.

Shop het kinderkussen van Snoozing >>

Vulgewicht aanpassen

Snoozing synthetisch zacht kinderkussen

Gaat je kind in een groter bed slapen? Dan heeft Snoozing dit heerlijke kinderkussen in een grotere maat (60×70 cm) maar met dezelfde vulling, die nu 200 gram bedraagt. Het gewicht is echter naar eigen wens aan te passen met behulp van de rits aan de zijkant. Dit kussen in puntmodel heeft bovendien een gewatteerde tijk van katoen waardoor het extra zacht aanvoelt. Zowel het kleine (40×60 cm) als het grote (60×70 cm) kinderkussen van Snoozing is wasbaar op 60 graden Celsius. Zo houd je het kussen lekker schoon en fris!

Shop het kinderkussen van Snoozing >>

Anti-huisstofmijt

Polydaun Joepi synthetisch zacht kinderkussenHeeft je kindje bijzonder veel last van een huisstofmijtallergie? Dit zachte Joepi kinderkussen van Polydaun in de maat 60×70 cm is er speciaal voor ontwikkeld. Door de gepatenteerde Tripleguard®-behandeling maakt het kussen korte metten met bacteriën en schimmels en daarom krijgt de huisstofmijt absoluut geen kans! De vulling van anti-allergische polyester vezelbolletjes zorgt bovendien voor een uitstekende ondersteuning aan hoofd en nek. Ook bij dit kussen is het vulgewicht, in dit geval 500 gram, gemakkelijk aan te passen door middel van de ritssluiting. De doorgestikte tijk van percale katoen maakt dat het kussen goed ventilerend en enorm comfortabel is.

Shop anti-allergische hoofdkussens voor kinderen >>

 

Shop anti-allergische hoofdkussens voor volwassene >>

Dooradembaar kussen

Silvana Mijn Eerste synthetisch zacht kinderkussen

Ben je weleens bang dat je kindje het ’s nachts benauwd krijgt door met een kussen te slapen? Dan heb je niets meer te vrezen met het goed dooradembare Mijn Eerste Kussen van Silvana dat speciaal is gemaakt voor kleine kinderen. Het kussen is verkrijgbaar in zowel 60×70 als 60×60 cm en heeft een buiten- en binnenhoes van katoen, met dooradembare tussenruimte voor extra veiligheid. Het kussen weert ook nog eens nare bacteriën en schimmels dankzij de gepatenteerde Aegis®-behandeling die het heeft ondergaan. Hierdoor is dit kussen ook gunstig voor kinderen met een huisstofmijtallergie.

Groeit je kind als een speer en is zijn of haar kinderkussen te klein geworden?
Bekijk dan direct alle hoofdkussens in ons ruime assortiment >>

Vorig artikel
Papillon Brisbane dekbedovertrek
Volgend artikel
Welke kussenvulling past bij jou