Trendkleur ijsblauw: zacht, fris en helemaal van nu

Trendkleur ijsblauw: zacht, fris en helemaal van nu

Kleuren zijn erg bepalend voor trends. Deze komen en gaan, maar pasteltinten zijn al een tijdje erg populair. Met name in het voorjaar en de zomermaanden is het lichte kleurenpalet zeer geliefd. Naast dat lila haar plekje heeft veroverd is ook babyblauw sterk in populariteit gegroeid. Deze frisse kleur straalt rust uit en zorgt voor een open, pure uitstraling in jouw slaapkamer. Ben jij ook fan?

De koele kleur ijsblauw

Zoals het vaker met trends het geval is dook de kleur ijsblauw uit het niets op. Verschillende merken hebben deze frisse kleur in hun collecties verwerkt, waardoor het nu dé trendkleur van deze zomer is! Prominente merken zoals Beddinghouse, Essenza, Walra en Marc O’Polo verwerkten de trendkleur geheel op eigen wijze. Hetzij chique, knus of perfect passend in het minimale interieur. Door de babyblauwe kleur te combineren met grijs, wit of zachte aardetinten kun je vele kanten op. Aan jou de keuze hoe je deze pasteltint gaat toepassen in jouw slaapkamer!

Chique en opvallend interieur

Je kunt de kleur babyblauw gebruiken als ultieme eyecatcher in de slaapkamer. Het merk Essenza biedt daarin veel inspiratie. De collecties van het prominente merk zijn altijd gebaseerd op de laatste trendkleuren, zo ook ijsblauw. De opvallende bloemenprints en rijk gedecoreerde patronen worden feilloos met de trendkleur gecombineerd tot een pracht plaatje.

De Nordic stijl

Pastelkleuren passen ook perfect binnen de minimalistische stijl, waarin uni dessins en subtiele prints goed tot zijn rechtkomen. De lichte kleur geeft de kamer een frisse, ruimtelijke uitstraling. Daarnaast ben je vrij om de ruimte verder aan te kleden naar eigen smaak. Echter vraagt een Nordic inrichting niet veel poespas en stijl je het minimaal af met natuurlijke en robuuste materialen zoals hout en beton.

Pastelblauw in een knus interieur

De merken Walra en Rivièra Maison staan bekend om de huiselijke, knusse stijl. Ook zij hebben de trendkleur babyblauw op geheel eigen wijze terug laten komen in de collectie. Zodra je het frisse blauw combineert met sfeervolle aardetinten creëer je aangename warmte in de slaapkamer. Ook extra accessoires zoals een plaid of sierkussens dragen bij aan het knusse sfeertje.

Ben jij een liefhebber van de kleur ijsblauw? 

Vorig artikel
hoe white noise helpt om baby sneller te laten slapen
Volgend artikel
Satin d'Or Celia dekbedovertrek - Antraciet