Welk hoeslaken kies je voor de zomer?

Welk hoeslaken kies je voor de zomer?

Hoewel het wisselvallige weer het nog niet helemaal laat doorschemeren, komt de zomer er toch echt aan. En dat betekent: hogere temperaturen. Heb jij het snel warm in bed? Dan kan het kiezen van het juiste materiaal hoeslaken een groot verschil maken. Ben je benieuwd welk hoeslaken jij het beste kunt kiezen voor de zomer?

Waarom is het belangrijk om het juiste hoeslaken te kiezen?

Heb je moeite om in slaap te vallen met hogere temperaturen? Dan is het verstandig om eens te kijken welk materiaal hoeslaken het beste bij je past. De juiste stof kan namelijk helpen om overtollige warmte af te voeren, zweet te absorberen en te laten verdampen. Zo kun je de hele nacht in bed genieten van fris en comfortabel bed!

Verkoelende materialen

Maakt het materiaal van je hoeslaken dan echt verschil tijdens een warme nacht? Absoluut! Hieronder is een overzicht van de materialen die je de meeste verkoeling zullen geven:

  • Percale katoen: Percale katoen is gemaakt van 100% katoen en heeft daarmee ook de fijne eigenschappen van katoen: vochtabsorberend, ademend en ventilerend. Daarnaast is percale katoen door de hogere draaddichtheid heerlijk glad en knisperig. Ideaal voor de warme zomernachten!
  • Tencel: Tencel, ook wel lyocell genoemd, is een natuurlijk en zeer duurzaam materiaal. Het wordt gemaakt van de houtpulp van eucalyptusbomen. Door de goede ventilatie is dit materiaal heerlijk koel voor in de zomer. Verder is een Tencel hoeslaken vochtabsorberend en sneldrogend.
  • Katoen: Onze katoenen hoeslakens zijn razend populair en dat is niet zonder reden. Katoenen hoeslakens zijn namelijk vochtabsorberend, ademend en ventilerend. Ook zijn ze makkelijk te onderhouden. Dit materiaal is dus absoluut geschikt voor de zomer!

Welke maat hoeslaken moet ik kiezen?

Heb je jouw ideale hoeslaken gevonden voor de zomer, maar weet je niet welke maat je moet hebben? Geen probleem. De maat van het hoeslaken is namelijk precies hetzelfde als de maat van je matras. Mocht je nog twijfelen, dan kun je gemakkelijk even je matras opmeten voor de perfecte fit!

Wel is het verstandig om nog even te kijken naar de dikte van je matras. Dit kan namelijk per matras verschillen. We hebben hoeslakens voor verschillende matrasdiktes:

Wat kan ik doen om mijn bed nog koeler te maken?

Er zijn verschillende manieren om je bed nog koeler te maken voor warmere temperaturen. We raden dan ook aan om te investeren in beddengoed gemaakt van ademende materialen. Kies bijvoorbeeld voor een zomerdekbed van bamboe of dons. Bamboe heeft ademende eigenschappen en is licht van gewicht, terwijl dons bekend staat om de goede temperatuurregulatie zonder al te zwaar aan te voelen.

Ook het materiaal van je dekbedovertrek kan voor verkoeling zorgen. Dekbedovertrekken van percale katoen of linnen voelen heerlijk koel en fris aan. Gelukkig hebben wij een hele collectie vol met verkoelend beddengoed, zodat je straks helemaal klaar bent voor de zomer!

Ga goed de zomer in met een heerlijk verkoelend hoeslaken van Smulderstextiel!

Bekijk hier onze collectie hoeslakens
Vorig artikel
Volgend artikel
Knuffel je Kat Dag dekbedovertrek