Tover je slaapkamer om tot een kunstwerk met Essenza

Tover je slaapkamer om tot een kunstwerk met Essenza

Kunst is een mooie vorm van decoratie en voegt eenvoudig sfeer toe aan jouw interieur. Ook de slaapkamer is een mooie ruimte om kunst in terug te laten komen, bijvoorbeeld in de vorm van beddengoed. Essenza tovert graag jouw slaapvertrek om tot een waar kunstwerk. Het merk haalt veel inspiratie uit grote werken en bekende meesters, waardoor je met een dekbedovertrek in een handomdraai de sfeer verandert. Ontdek meer over de grote inspiratiebronnen van het veelzijdige merk Essenza.

Culturele invloeden uit de kunst

Voor de voorjaarscollectie vormden de grootste meesters uit het verleden een belangrijke inspiratiebron voor de ontwerpers van Essenza. In het Rijksmuseum vind je de beroemdste kunstwerken. Van schilderijen tot aan fotografie, ieder werk heeft zijn eigen verhaal. Verschillende kunstwerken vanuit het Rijksmuseum hebben een hedendaagse twist gekregen in de prachtige ontwerpen van Essenza.

De Japanse bloemen op het Annabella dekbedovertrek komen uit het wereldberoemde museum. Van origine zijn het zwartwit foto’s gemaakt door de Japanse fotografe Kazumasa Ogawa welke voor het ontwerp zijn ingekleurd met trendy kleuren. Deze tinten zijn zo op elkaar afgestemd dat ze een rustig geheel uitstralen en perfect passen in een moderne slaapkamer.

Binnen de kunstwereld wordt er gewerkt met tal van culturen. Essenza hecht hier dan ook veel waarde aan en laat dit in veelvoud terugkomen in haar ontwerpen. Naast Japanse invloeden zie we ook technieken en elementen uit Finland terug in de collectie. Zo is het Phaea dekbedovertrek gebaseerd op de fotografie van Finse fotografe Kreetta Järvenpää. De populaire roze tint als ondergrond zorgt ervoor dat het bloemstuk prachtig uitkomt. De bloemen ogen stijlvol en realistisch door de vele details. Je kunt de bloeiende bloemen haast ruiken.

Kunst met een vleugje van nu

Stijlvol, zo kun je de ontwerpen van Essenza het beste omschrijven. Het merk laat veel invloeden uit vorige eeuwen terugkomen. Om deze elementen goed tot hun recht te laten komen zijn de ontwerpers de archieven van het Rijksmuseum in gedoken. Met deze kennis ontstond het luxueuze Tesse dessin.

Het ontwerp is voortgekomen uit een ets uit 1817, waarbij ornamenten centraal stonden. De symmetrische versieringen zijn erg gedetailleerd net zoals in de 17e eeuw. De hedendaagse touch zie je terug in het kleurgebruik. Met donkere en lichte tinten die naadloos op elkaar aansluiten, kom je helemaal tot rust.

Deze zelfde invloeden zie je terug in het Levine dekbedovertrek. De terugkerende print van takjes met bloemen en bladeren hebben een geschilderde uitstraling met luxe accenten. Door de combinatie van zachte tinten groen, lila en vanille past het dessin perfect in het kleurpallet van nu.

De schildertechniek laat Essenza vaker terugkomen in haar designs. Een goed voorbeeld hiervan is het Dirce dekbedovertrek, waar de print lijkt op een aquarelschildering. De print is gebaseerd op het schilderij ‘Branch of Purple Lilacs’ van Maria Geertruida Barbiers-Snabilié uit het archief van het Rijksmuseum. Dankzij het gelaagde effect en het gebruik van frisse trendkleuren is het een dessin van nu.

Meer artistieke dekbedovertrekken

Dit seizoen is voornamelijk het Rijksmuseum een bron van inspiratie geweest. Echter is musea geen vreemd terrein voor Essenza. Zo is er eerder al een samenwerking geweest tussen het merk en het bekende Mauritshuis. Hier zijn ook meerdere stijlvolle dekbedovertrekken uit voorgekomen met een directe link naar grootse werken van onder andere Cornelis Vroom.

Ontdek hier de stijlvolle overtrekken!

 

Met welk dekbedovertrek tover jij jouw slaapkamer om tot een waar kunstwerk?

Vorig artikel
Oilily Nica dekbedovertrek
Volgend artikel