Maximaal genieten; een trend vol kleur

Maximaal genieten; een trend vol kleur

Oilily Nica dekbedovertrek

Maximalisme, dé trend van het moment waarbij expressiviteit en gezelligheid centraal staan. Want zeg nu zelf, een mix van vrolijke kleuren tovert toch automatisch een lach op je gezicht? Voor sommigen zal de Maximalistische trend iets te uitbundig zijn, maar de slaapkamer is wel dé ruimte om te experimenteren met uiteenlopende tinten en patronen. Wij geven je graag de nodige inspiratie!

Mix en match erop los

In tegenstelling tot het minimalisme, zoals in de Japandi trend, is het Maximalisme een rijke mix van kleuren, prints en materialen. Voor de durfal een geweldige trend waarin altijd iets te zien is, maar bovenal een trend waarbij je kleur én vrolijkheid in huis haalt. De bonte stijl haalt het zonnetje in huis!

Merken als Beddinghouse, Oilily en Pip Studio weten wel raad met de opkomende trend en pakken flink uit met royale prints en een bont kleurenpalet. Roze, rood, oranje en paars worden met elkaar gecombineerd, evenals blauw, geel en groen. Het liefst eigenlijk alle kleuren door elkaar, zonder dat het een enorme drukte wordt.

De Maximalisme Trend >>

Gecontroleerde chaos

De speelse trend kan rommelig overkomen, maar zolang je vasthoudt aan één print als basis of juist kiest voor tegenpolen zoals een mix van ruiten en bloemen, creëer je alsnog een eenheid. Daarnaast zorgt een neutrale muurkleur, in een aarde- of pasteltint, ervoor dat je met het beddengoed en de accessoires vrij spel hebt. Met gemak combineer je sprekende tinten zoals roze, paars, groen en blauw. Het leuke van de Maximalistische trend is dat het continu zoeken is naar de perfecte balans. Zolang je niet alles klakkeloos neerzet ontwikkel je een kleurrijke, gecontroleerde chaos. Een mooie, catchy trend die voor veel vrolijkheid in je slaapkamer zorgt!

Bonte prints en kleuren

Wees niet bang voor kleur bij het Maximalisme. De kleuren knallen je namelijk om de oren. Van oranje en roze tot een frisse mix van blauw, groen en geel. De kleurexplosies passen perfect binnen deze trend en dat is ook dé key tot succes! Wanneer je zelf de trend gaat toepassen kun je werkelijk los gaan met verschillende vormen en paletten. Merken als Oilily en Beddinghouse hebben dit al heel goed begrepen, maar ook At Home kiest graag voor kleur.

Naast de vele kleurcombinaties is het ook de kunst om je eigen draai eraan te geven. Zorg voor mooie statement stukken, zoals mooie nachtkastjes of een toffe poef en voeg dit samen met oude elementen, een zelf geverfd kastje of juist wat basic items. Binnen het Maximalisme creëer je eigenlijk een uniek interieur, door de vele patronen en natuurlijk je persoonlijke twist.

Boho Maximalisme

Het soort print zegt ook al veel over jouw stijl en smaak. Zo zijn er dekbedovertrekken met uitgesproken abstracte prints, grafische patronen of meer een paisley printje in een wereldse stijl. De mix van Maximalisme en Boho is een leuke, speelse variant en te herkennen aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals jute, rotan en linnen. Ook een gewerkt kleed, wandversiering en meer groen in de vorm van hangplantjes et cetera geven deze trend een vleugje Boho.

Romantisch Maximalisme

De Maximalisme trend kan ook prima toegepast worden in verfijnde vorm. Een mooie optie wanneer je niet warm loopt voor de royale, grote prints. Kijk bijvoorbeeld eens bij Essenza, zij creëren ieder seizoen een rijke collectie vol kleur en patronen, hetzij geïnspireerd op de natuur en de romantische stijl.

De combinatie van gebloemde overtrekken met zachte pasteltinten biedt een lieflijke sfeer, maar dit kan je natuurlijk geheel naar eigen hand zetten. Met een rustige basis blijft het zacht en teder, maar een knallend kleurtje op de muur geeft direct een andere uitstraling. Voor welke stijl kies jij?

Durf jij het aan?

Het Maximalisme is gewaagd en voor sommige is het ietwat buiten de comfortzone. Ben je wel verzot op kleur en prints, maar wil je voorzichtig beginnen? Start klein en kies eens voor een dekbedovertrek in een sprekende tint of een overtrek met een opvallender printje. Op deze manier wen je aan meer kleur in je slaapinterieur en kun je steeds meer items toevoegen. Mocht je overstag zijn, dan mag de pot verf of een rol behang natuurlijk niet ontbreken! Op deze manier maak je van je huis een thuis, een ruimte waar je 100% jezelf kunt zijn en tot rust komt.

Ben jij helemaal om en kies jij dit seizoen voor de Trend Maximalisme? 

Ga naar de Trend pagina
Header: Oilily Nica dekbedovertrek
Vorig artikel
Polydaun kussens
Volgend artikel