Voor elke slaaphouding een Polydaun hoofdkussen

Voor elke slaaphouding een Polydaun hoofdkussen

Polydaun kussens

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: zeurende nek- of rugpijn van een nachtje slapen in de verkeerde houding. Dit kan heel vervelend zijn, zeker omdat je daar natuurlijk pas in de ochtend achter komt! Gelukkig zijn er oplossingen om deze klachten te voorkomen. In deze blog ontdek je welk Polydaun hoofdkussen het beste past bij jouw slaaphouding.

Welke slaaphouding heb jij?

Als het goed is breng je een groot gedeelte van je dag heerlijk slapend door in bed. Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar hoe je precies in bed ligt heeft een grote invloed op je slaapcomfort. Ook overdag merk je hier de gevolgen van. Met het juiste hoofdkussen voor jouw slaaphouding ervaar je minder snel pijn in de nek als je wakker wordt.

Binnen de grote beddengoedcollectie van Polydaun vind je daarom hoofdkussens voor zij-, rug-, en buikslapers. Ook zijn er kussens die passen bij ‘draaiers’ zonder een vaste slaaphouding. Het innovatieve merk produceert deze ergonomische hoofdkussens om jou de beste nachtrust te bezorgen. Zo val je heerlijk ontspannen in slaap en begin je elke ochtend weer fris en fruitig aan de dag. Wat is jouw favoriete slaaphouding?

Zijslapers

Lig je het liefst op je zij? Dan ben je niet de enige, want zo’n 60% van de mensen valt met deze houding in slaap. Zijslapen heeft vele voordelen doordat je rug- en nekwervels meer op één lijn liggen dan bij de buikslapers. Het is daarom minder belastend voor je lichaam. Toch ben je ook als zijslaper gebaat bij een ergonomisch hoofdkussen.

Afhankelijk van je postuur kies je als zijslaper voor een medium tot stevig kussen. Iemand met een gemiddeld postuur ligt comfortabel op een medium hoofdkussen terwijl een zwaardere slaper baat heeft bij een stevig zijslaapkussen. Het belangrijkste is dat je nek en rug zo goed mogelijk worden ondersteund en dus op een rechte lijn liggen.

Rugslapers

Ben je een rugslaper, dan is een middelhoog en redelijk stevig kussen de beste keuze voor jou. In deze slaaphouding ervaar je mogelijk klachten door de kromming van je rug. Je kunt dit voorkomen met een Polydaun hoofdkussen die je wervels goed weet te positioneren. Dankzij hun ergonomische kussens geniet je de hele nacht van ultiem comfort. Je lichaam neemt de juiste houding aan en kan zich lekker ontspannen.

Buikslapers

Slaap je graag op je buik? Dan hebben we helaas slecht nieuws, want deze houding is minder goed voor je gezondheid. Doordat je spieren onder spanning staan kun je in de ochtend wakker worden met flinke nekpijn. Zeker als buikslaper is een ergonomisch hoofdkussen dus erg belangrijk. We adviseren je te gaan voor een zacht en dun kussen, zodat er niet te veel druk op je gewrichten ontstaat. Een Polydaun hoofdkussen voor buikslapers voorkomt en vermindert nekklachten.

Draaiers

Word jij elke ochtend weer wakker in een andere slaaphouding? Het ene moment lig je op je buik en het andere moment op je rug. Waarschijnlijk wissel je tijdens je slaap regelmatig van positie en kun je hierdoor geen duidelijke houding aanwijzen. Gelukkig heeft Polydaun ook speciale hoofdkussens voor de draaiers onder ons. Zo krijgt het lichaam toch de beste ondersteuning en vermindert de kans op nekklachten.

Als richtlijn is het handig om erop te letten in welke positie je het vaakst wakker wordt. Lig je ’s ochtends bijvoorbeeld regelmatig op je buik, dan is een kussen met een combinatie van ‘draaier’ en ‘buikslaper’ het meest geschikt. Word je juist vaker wakker op je rug? Kies dan een hoofdkussen voor draaiers en rugslapers. In het ruime assortiment vind je altijd een kussen dat perfect bij je past. Neem snel een kijkje in de collectie en geef je nachtrust een heerlijke boost!

 

Bekijk hier alle Polydaun hoofdkussens!

 

Wat is jouw favoriete slaaphouding?

Vorig artikel
Snoozing Sade dekbedovertrek - groen
Volgend artikel
Oilily Nica dekbedovertrek