7 tips voor een bijzondere overnachting

7 tips voor een bijzondere overnachting

Een hotelovernachting of een weekendje weg is altijd leuk: even weg van huis en genieten van het comfort van een hotel. Maar die strakke, nette hotelkamer met zijn smetteloos witte beddengoed is stiekem eigenlijk best saai. En dat terwijl Nederland zoveel leuke plekjes kent voor een bijzondere overnachting. We hebben 7 unieke logeerplekken voor je op een rijtje gezet!

1. Slapen als een Hobbit

Helemaal in de ban van de Ring? Dompel jezelf dan onder in het leven van de Hobbits door te overnachten in een unieke Hobbit woning! Op camping Geversduin in Castricum vind je dit originele huisje met ronde deuren en ramen, dat half onder een heuvel ligt en bedekt is met gras en grond. Binnen vind je alles wat je nodig hebt voor een prettig verblijf – uiteraard in sprookjesachtige Hobbit stijl.
hobbitwoning

2. Slapen in een cel

Laat jezelf een nachtje opsluiten in het Gevangenishotel Oostereiland in Hoorn. Dit voormalige cellencomplex is gerestaureerd, maar een deel van de cellen is nog in bijna originele staat. De kamers zijn eenvoudig ingericht en de ramen kunnen niet open – precies zoals het hoort in een gevangenis! Voor de echte gevangeniservaring ben je hier dan ook aan het juiste adres.
gevangenishotel

3. Een nestje bouwen

Altijd al eens willen weten hoe een vogel in een vogelhuisje zich voelt? Ervaar het zelf op Landgoed Huize van Strijen in Schagerbrug, vlakbij Schagen. Hier heb je de mogelijkheid in een vogelhuisje te slapen, dat zich aan de rand van het bos bevindt. En met vogelhuisje wordt natuurlijk ook echt vogelhuisje bedoeld: geen kingsize bed dus, maar een gevlochten nest om in te slapen. Dat is nog eens een nestje bouwen samen!
vogelnest

4. Slapen in een vliegtuig

Op meerdere plaatsen in Nederland heb je de mogelijkheid in een vliegtuig te slapen, zoals in Mill in Noord-Brabant. Hier kun je in een voormalig Duits marinevliegtuig overnachten. Op 8 meter hoogte slaap je in de cockpitsuite of de staartsuite, waar je níet met turbulentie maar wél met luxe en comfort te maken krijgt.
vliegtuig_mill

5. Zanderig hotel

Het zand vliegt je om de oren in zowel Sneek als Oss, waar zich de eerste zandhotels ter wereld bevinden. Midden in een metershoge zandsculptuur vind je een ‘hotelkamer’ met muren in een zandlook en kleine zandsculpturen ter versiering. Een strandlaken is gelukkig niet nodig, want deze bijzondere hotelkamer is voorzien van alle gemakken. Uniek in Nederland én in de wereld!
zandhotel

6. Overnachten in een reddingsboot

Op Camping Het Buitenhuis in Ewijk, Gelderland, kun je in een reddingscapsule stappen om de nacht door te brengen. Deze authentieke Saljoet hoorde bij een booreiland, waar hij 28 personen in geval van nood veiligheid kon bieden. Nu kun je zonder gevaar samen overnachten in deze originele reddingscapsule: knus en bijzonder!
saljoet

7. Frozen in Finland

Oké, het is niet in Nederland en het is zeker ver van huis, maar mocht je eens in Finland zijn dan moet je zeker naar het Arctic Snow Hotel. Dit ijshotel is namelijk Disney’s Frozen in real life: zowel de slaapkamers als het restaurant en de bar zijn volledig van ijs en sneeuw gemaakt en zijn sprookjesachtig ingericht. Winterjassen en handschoenen zijn een must, want de enige warmte die je geboden wordt komt van rendierhuiden en een thermo slaapzak. Een unieke ervaring in een winterwonderland.
arcticsnowhotel

Overweeg bij een volgend weekendje weg dus eens dat standaard witte hotelbed te verruilen voor een avontuurlijke slaapplek; genoeg keus!

Vorig artikel
Volgend artikel