Maximalisme in de slaapkamer: More is More!

Maximalisme in de slaapkamer: More is More!

Animal Twist dekbedovertrek At Home

Hou jij van een groots en kleurrijk interieur? Dan wordt 2023 zeker jouw jaar! Met de maximalistische woontrend kun je het zo bont maken als je maar wilt. Bij deze tegenhanger van het minimalisme staat Mix & Match namelijk centraal. Of het nu gaat om kleuren, materialen, stijlen of trends: niets moet en alles mag! Je fantasie heeft vrij spel, zodat je eenvoudig een gezellige, wereldse sfeer in huis creëert. Om te voorkomen dat je droompaleisje verandert in een ongecontroleerde chaos, geven we je graag wat tips mee.

Wat is maximalisme?

Na jaren van strakke lijnen en neutrale kleuren zet het maximalisme de deuren wagenwijd open voor een explosie van opvallende kleuren en vormen. Deze wereldse trend heeft een speelse bohemian vibe en is daardoor ideaal voor verzamelaars die op de eerste plaats willen dat hun huis warmte en persoonlijkheid uitstraalt. Foto’s, souvenirs, planten, tierlantijntjes en andere leuke accessoires brengen jouw interieur weer helemaal tot leven. Zeker als je jouw vintage schatten van de rommelmarkt combineert met nieuwe moderne meubels.

Uitbundige en gedurfde kleuren en prints

Is de inrichting van jouw slaapkamer helemaal ton-sur-ton en ben je wel toe aan wat kleur? Met de maximalistische trend kun je helemaal losgaan: van de muur en het plafond tot dat leuke oude kastje dat wel een likje verf kan gebruiken. Levendige kleuren in gewaagde combinaties, effen of in uitgesproken printjes, stelen de show en zorgen voor een vrolijke boho look. Als je geen zin hebt om meteen met potten verf aan de slag te gaan, kun je natuurlijk ook klein beginnen. Met een kleurrijk dekbedovertrek of vrolijke plaid geef je niet alleen je bed maar ook de slaapkamer in een handomdraai een echte colour boost.

Bonte mix van materialen

Niet alleen qua kleur draait alles om combinaties in een maximalistisch huis. Ook voor de gebruikte materialen schuilt het geheim in de ultieme mix. Van oud en nieuw, licht en donker, hard en zacht, ruw en glad. Dus wees vooral niet bang om te experimenteren en laat je inspireren door de verschillende texturen en kleuren van stoffen, metaal, glas, steen, enz… Dit geldt zeker ook bij de keuze van jouw beddengoed. Ga voor de subtiele zijdeglans van katoen-satijn of fluweelzacht velvet voor een chique look of juist voor kreukelig linnen voor een rustieke, landelijke uitstraling. Om het knusse plaatje compleet te maken leg je natuurlijk stapels fluffy kussentjes en plaids op je bed of bank.

Bekijk onze wereldse dekbedovertrekken

 

Minimale rust in een maximalistische slaapkamer

Hoe gaaf die bonte mix van kleuren, vormen en stijlen ook is: je wilt natuurlijk niet dat je maximalistische inrichting in de weg staat van een goede nachtrust. De slaapkamer is tenslotte op de eerste plaats een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Om enige orde in de chaos te scheppen raden we daarom aan om een beperkt aantal kleuren en materialen als uitgangspunt te nemen en deze daarna te laten terugkomen in de meubels, de accessoires en het beddengoed. Als je er dan ook nog eens voor zorgt dat je slaapkamer er altijd opgeruimd uitziet, komt al dat moois het beste tot zijn recht en creëer je tegelijkertijd een gevoel van rust.

Hoe Mix & Match jij de maximalistische woontrend in jouw slaapkamer? 

Vorig artikel
Ruth plaid Essenza
Volgend artikel
Verlanglijst van Nigel