Dit zijn de slaapkamertrends voor het voorjaar 2022

Dit zijn de slaapkamertrends voor het voorjaar 2022

Dit zijn de slaapkamertrends voor het voorjaar 2022 - trend slaapkamer

Na een koude winter gaan we een zonnige lente tegemoet. Tijd om de nieuwste woontrends voor het voorjaar onder de loep te nemen. Want wat kun je verwachten op het gebied van slaapkamer interieurs? Welke kleuren staan dit seizoen centraal en welke materialen worden veelal gebruikt? Als je benieuwd bent naar dé slaapkamertrends en de belangrijkste must-haves voor 2022, lees dan snel verder!

De woontrends voor 2022

2022 staat in het teken van optimisme, verzachting en veerkracht. Donkere dagen worden weer licht en zware materialen worden weer luchtig. Het kleurenpalet is dit seizoen fris met veel pasteltinten. Kleuren als lila en botergeel worden zowel in de fashionscene als in de woonwereld veel gespot. Bovendien zijn de belangrijkste trendkleuren van 2022 Bright Skies (lichtblauw) en Olive Sprig (olijfgroen). Zachte kleuren die geïnspireerd zijn op het buitenleven.

We hebben meer oog voor de natuur waarbij buiten en binnen steeds meer in elkaar overlopen. Enerzijds zien we een trend waarbij natuurlijke materialen en schoonheid van imperfectie een grote rol spelen. Anderzijds mogen in andere trends bloemen en planten niet ontbreken. Bovendien maakt de 70’s retro een comeback. We verlangen enorm naar gezelligheid en nostalgie, waarbij niks moet en alles mag. Laat je inspireren door de woontrends van 2022 en geef je slaapkamer een frisse voorjaarsmake-over.

Colourful Retro

We gaan terug naar de jaren ’70! De trend Colourful Retro is ontstaan door ons verlangen naar warmte en gezelligheid. We zijn weer toe aan spontane momenten. Kenmerkend zijn de ronde vormen, warme kleuren, geometrische motieven en botanische elementen. Met name de kleuren terra, groen en lichtblauw spelen hier een prominente rol. Verf je slaapkamer in een van deze vrolijke kleuren, kies een dekbedovertrek met grafisch dessin en combineer het met vintage meubels en grote planten. Bij de trend Colourful Retro combineer je mooie vintage items met hedendaagse meubels voor een moderne twist. Kies voor een dekbedovertrek met een warm kleurverloop, grafische elementen of botanische print. Combineer het beddengoed met een plaid of sprei met reliëfstructuur in rijke stoffen als ribfluweel of velvet. Met een vleugje retro geef je jouw slaapkamer deze lente een vrolijke boost!

Naar Colourful Retro trend >

 

 

Pastel Perfect

Maak je op voor een frisse start! En hoe kan dat beter dan met een verfrissend kleurenpalet? De trend Pastel Perfect sluit naadloos aan op de lente en zomer met zachte kleuren en vrolijke pastels. Van licht lila en botergeel, tot pistache groen en baby blauw. Houd de slaapkamer vooral licht en rustig en maak gebruik van luchtige materialen als katoen en linnen. Daarnaast zijn de dekbedovertrekken binnen deze trend vaak voorzien van een mooi kleurverloop, tie-dye motief of subtiele print met bloemetjes. Het beddengoed in de trend Pastel Perfect geeft jouw slaapkamer een frisse make-over en een romantische touch. Met deze zoete kleuren haal jij het voorjaar in huis!

Bekijk de Pastel Perfect trend >

 

Wabi Sabi

Bij de trend Wabi Sabi draait alles om rust, eenvoud en de schoonheid van imperfectie. Hierbij wordt de Scandinavische woonstijl gecombineerd met Japanse invloeden. Typerend voor deze trend zijn robuuste materialen, aardetinten en ingetogen prints. Het kleurenpalet bestaat onder meer uit taupe, beige, grijs en wit. In de collectie vind je dekbedovertrekken in naturelkleuren, subtiele natuurprints en met organische vormen. Geef je slaapkamermuren een betonlook of verf het in natureltinten. Maak  daarnaast gebruik van pure materialen zoals een macramé hanger, rotan stoel of stenen vaas in een organische vorm. Zo creëer je eenvoudig een serene sfeer in de slaapkamer.

Naar Wabi Sabi trend >

 

 

Back to Nature

Kun jij geen genoeg krijgen van tropische planten en stoere dierenprints in je interieur? In dat geval is de trend Back to Nature iets voor jou. Hierbij lopen buiten en binnen steeds meer in elkaar over. De voormalige Urban Jungle trend is in een nieuw, kleurrijk jasje gestoken. De groene, botanische dessins zijn nog steeds van de partij, maar worden gecombineerd met spannende kleurcontrasten en exotische elementen. Kenmerkend zijn de weelderige prints van planten en dieren, warme kleuren en grappige accessoires zoals een aapje als lamp en een flamingo als bijzettafel. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Bekijk de bijpassende dekbedovertrekken, hoeslakens en plaids, en waan jezelf in het tropisch regenwoud!

Ga naar Back to Nature trend >

 

Duurzaam

Ons bewustzijn rondom duurzaamheid neemt steeds verder toe. We kiezen vaker voor kwaliteit, duurzame artikelen en veel meubels krijgen een tweede leven. Ook in onze beddengoedcollecties speelt duurzaamheid een grote rol. Nieuwe ontwikkelingen rondom stoffen en materialen zorgen ervoor dat dekbedovertrekken milieuvriendelijker en duurzamer worden. Hierbij kun je denken aan tencel, gerecycled katoen en biologisch katoen-satijn. Maar ook dekbedovertrekken die deels zijn gemaakt van gerecycled polyester van PET-flessen.

Een nieuw keurmerk dat verifieert of gerecycled textiel voldoet aan eisen op milieu en sociaal vlak is de Global Recycled Standard (GRS). Dit certificaat is van toepassing wanneer een of meer materiaalsoorten van een product minimaal 50% uit gerecycled materiaal bestaat. Diverse merken hebben tegenwoordig een speciale serie met duurza(a)m(er) beddengoed. Denk aan de Care-lijn van Beddinghouse en de ‘remade’ lijn van Walra. Deze dekbedovertrekken zijn trendy, beter voor het milieu maar bovenal heerlijk zacht; zo hoef jij nergens op toe te leggen!

Bekijk alle duurzame dekbedovertrekken >

 

 

Welke trend is jouw favoriet?

Ben je op zoek naar meer slaapkamerinspiratie? Bekijk dan eens onze andere blogs of check onze Pinterest pagina om op de hoogte te blijven van de laatste woontrends.

Vorig artikel
Voorjaarsschoonmaak: haal de lente naar je slaapkamer!
Volgend artikel
Wekker