Voorjaarsschoonmaak: haal de lente naar je slaapkamer!

Voorjaarsschoonmaak: haal de lente naar je slaapkamer!

Voorjaarsschoonmaak: haal de lente naar je slaapkamer!

Nog even en dan begint de lente! Een perfect moment voor een grote voorjaarsschoonmaak en natuurlijk een kleine (of grote) make-over van je interieur. En als je dan toch bezig bent om de bezem door je huis te halen en schoon schip te maken, geef dan ook je slaapkamer een frisse voorjaarslook! Wij hebben een aantal handige opruim- en stylingtips voor je op een rij gezet om je huis helemaal in lentesferen te brengen.

De grote voorjaarsschoonmaak

We kunnen er bijna niet meer aan ontkomen; de lente hangt in de lucht. De temperaturen stijgen, buiten blijft het langer licht en de natuur ontwaakt. Tijd om jouw warme en donkere winterhol om te toveren tot een lichte, blinkende voorjaarsruimte. Je bent niet de enige, want nog steeds houden 2,3 miljoen Nederlanders in de lente een grote voorjaarsschoonmaak. Blijkbaar zijn we altijd blij om die stoffige, bedompte winter weg te poetsen en ruimte te maken voor een nieuw, fris seizoen.

Wist je trouwens dat de lente is afgeleid van het woord ‘lang’? Het seizoen begint officieel op 20 maart en eindigt 21 juni. De laatste dag van de lente is dan ook de langste dag van het jaar.

De grote schoonmaak lijkt met deze afspeellijst ineens een stukje kleiner 😉

Opgeruimd staat netjes

Voor je begint met schoonmaken is het slim om eerst alles goed op te ruimen. Las een dag in om alles in één keer goed aan te pakken. Of pak het systematisch aan en ruim elke dag een half uurtje op. Vind je het lastig om spullen weg te gooien? Houd deze regel aan: spullen die je een jaar of langer niet hebt aangeraakt kun je weggooien of verkopen. Die heb je blijkbaar niet nodig. Daarnaast heb je in huis sommige plekken waar kleine prullen zich verzamelen, zoals op de trap, in de hal, bovenop de koelkast of op de eettafel. Geef deze zwervende prullaria een vaste plek, verzamel het in een bakje, lade of gooi het weg. Op die manier creëer je orde in huis en maak je plaats voor nieuwe dingen.

Een frisse start

Eenmaal alles geordend, kun je beginnen met de grote schoonmaak. Laat je huis ontwaken uit zijn winterslaap. Gooi de ramen open en laat alles goed ventileren. Op die manier verwijder je de slechte stoffen uit je huis, zoals schimmels en huisstofmijt en zorg je voor een schone slaapkamer. Poets vervolgens alles wat los en vast zit en werk per kamer in huis van boven naar beneden totdat alles weer lekker spik en span is. Heerlijk hè, dat lentegevoel?

De geur van fris beddengoed

Aan het begin van het voorjaar hebben we zin in iets nieuws en dat is hét uitgelezen moment om ons interieur een metamorfose te geven. Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Het dekbedovertrek is het laatste dat je waarneemt wanneer je gaat slapen en het eerste dat je ziet als je weer ontwaakt. Dus als je jouw beddengoed vervangt, is dat gelijk een hele make-over voor jouw slaapkamer. Gelukkig heb je bij Smulderstextiel.nl nu ruime keuze uit meer dan 500 nieuwe dekbedovertrekken, zo is er altijd wel een dekbedovertrek uit onze voorjaarscollectie die bij jouw stijl past. Het gevoel van nieuw, knisperend beddengoed en de geur van fris bedlinnen: dát is het gevoel van lente in huis.

Lente in de slaapkamer

Met de nieuwste voorjaarsdessins geef je jouw slaapkamer een frisse look. Kies voor weelderige bloemen, levendige kleuren en mooie materialen. Luchtige stoffen als katoen(-satijn) en linnen zijn in de lente en zomer erg fijn om onder te slapen. Wil je het iets serieuzer en effectiever aanpakken? Geef de muur een likje verf, ga voor een fleurig behangetje, of schuif eens met de opstelling van je meubels. Durf te experimenteren en laat je inspireren door de laatste trends. En of jij nu gek bent op kleur, houdt van bloemen of helemaal weg bent van de botanische woonstijl, met deze dekbedovertrekken ademt jouw slaapkamer vanzelf de lente!

Bekijk de nieuwe voorjaarscollectie >

 

Haal groen in huis

Naast een grote schoonmaak, nieuw beddengoed en een likje verf maak je jouw slaapkamer lenteproof met wat accessoires. Niets ademt meer sfeer uit dan groen. Haal een bos verse bloemen en stel ze samen in een vrolijk gekleurde vaas of schaf een paar groene vetplantjes aan, helemaal hip! Bovendien staan planten niet alleen fleurig in je slaapkamerinterieur, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid, want je slaap er zelfs beter door. Maak de lentelook compleet met een mooie bedsprei of plaid, want hoewel het heerlijk vertoeven is in de lente kan het soms nog best fris zijn. Gelukkig is daar onze collectie fijne plaids en bedspreien waardoor we zowel binnen als buiten kunnen genieten van de mooie lentedagen die komen gaan.

Vorig artikel
Vrouw overweldigd door hoeveelheid kleding
Volgend artikel
Dit zijn de slaapkamertrends voor het voorjaar 2022 - trend slaapkamer