Hoofdkussens van gerecycled dons: op naar Zero Waste!

Hoofdkussens van gerecycled dons: op naar Zero Waste!

dons

Streven naar een duurzame wereld zonder afval. Steeds meer enthousiastelingen sluiten zich aan bij de Zero Waste-beweging. Ze verspillen minder voedsel, bedanken voor plastic tasjes in de winkel en geven oude spulletjes een tweede leven. Maar wist je dat je ook gewoon slapend je steentje kunt bijdragen om de afvalberg te verkleinen? Speciaal voor mensen zoals jij heeft Silvana de hoofdkussencollectie Support Royale verduurzaamd met een vulling van gerecycled dons. Laat je inspireren en ontdek hoe comfort, kwaliteit en duurzaamheid perfect samen kunnen gaan!

Support Royale hoofdkussen voor ultiem slaapcomfort

Afhankelijk van je slaaphouding, je postuur en de stevigheid van je matras kun je bij de Support Royale collectie van Silvana kiezen uit zes luxe hoofdkussens. Van extra zacht tot extra stevig. Dankzij de ergonomische vorm en de comfortabele latex neksteun biedt ieder kussen perfecte ondersteuning aan het hoofd en de nekwervels. De vulling van gerecycled Nextlife® dons (70% dons en 30% veertjes) voelt heerlijk zacht en luchtig aan. De goede ventilerende en vochtregulerende werking van deze donzen vulling wordt nog versterkt door de zachte tijk die bestaat uit een mix van katoen en bamboe viscose. Daardoor geniet je gegarandeerd van een goede nachtrust, zomer en winter. Deze fijne donzen hoofdkussens zijn bovendien bijzonder veerkrachtig en behouden lang hun mooie vorm. Maar het mooiste is misschien wel dat een donzen hoofdkussen aan het einde van zijn levensduur gewoon weer kan worden gerecycled. Zo is de cirkel weer rond!

Gerecycled Nextlife® dons: gegarandeerd schoon en hypoallergeen

Afgedankte donzen hoofdkussens en dekbedden komen jammer genoeg nog steeds vaak terecht op de afvalberg. Dat is natuurlijk zonde, want ook gebruikt dons kun je prima hergebruiken. Na de inzameling wordt dit milieuvriendelijke natuurmateriaal grondig gereinigd, gedroogd en gesteriliseerd. Vervolgens wordt door een onafhankelijk testlaboratorium gecontroleerd of het voldoet aan de Europese normen op het gebied van hygiëne en kwaliteit. Dus je kunt erop vertrouwen dat de Support Royale hoofdkussens van Silvana met een duurzame vulling van gerecyclede Nextlife® dons en veertjes absoluut schoon en hypoallergeen zijn. Dankzij de speciale Sanitized® behandeling krijgen bacteriën en schimmels bovendien geen kans, zodat je kussen altijd lekker fris aanvoelt.

Gerecycled dons met GRS label

De hoofdkussens uit de Support Royale collectie van Silvana dragen het GRS (Global Recycle Standard) label. Dit is het bewijs dat het gebruikte vulmateriaal uit minimaal 50% gerecycled dons en veertjes bestaat. Dit internationale keurmerk is overigens van toepassing op het gehele productieproces, van de inzameling van het gebruikte dons tot de productie van het nieuwe hoofdkussen. Zo weet je zeker dat het Nextlife® dons ook voldoet aan alle strikte eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu en traceerbaarheid. De toegekende certificaten worden bovendien jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe hoofdkussen bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Bekijk de beddengoedcollectie van Silvana

Welk Silvana hoofdkussen uit de Support Royale collectie past het beste bij jou?

Vorig artikel
Volgend artikel
Fiep Amsterdam Buitenspelen dekbedovertrek