9 slaap-apps voor een betere nachtrust

9 slaap-apps voor een betere nachtrust

Slapen, niet voor iedereen is dit zo makkelijk. Je kan moeite hebben met in slaap komen of de wekker gaat altijd net op dat moment je nog heerlijk aan het dromen bent. Bijna een kwart van de Nederlandse bevolking kamt met slaapproblemen. Geen wonder dat slaap-apps die je slaapgedrag volgen populair zijn. Er zijn apps die je helpen te gaan slapen en apps die je uitgerust wakker maken. Maar met welke slaap-app kan je het beste naar bed? De negen populairste en beste apps hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. Sleep Cycle

De meest bekende, meest gebruikte en meest verkochte slaap-app. Sleep Cycle is zowel verkrijgbaar voor de iPhone als Android en is een slimme wekker die je slaapritme meet. Door de mobiele telefoon naast je op het matras te leggen kan de app jouw beweging registreren, die samenhangt met je slaapfase. Leg de smartphone niet onder het kussen, want tijdens het opladen kan deze veel warmte afgeven. Door het analyseren van jouw slaapritme kan de Sleep Cycle je precies op het juiste moment wekken, zodat je fit en uitgerust wakker wordt.

Beter slapen met slaap-apps

2. Sleep Sounds Recorder

Een andere zeer populaire slaap-app is de Sleep Sounds Recorder. Deze app neemt de hele nacht alle geluiden op die je maakt in je slaap. Wanneer je weer wakker bent kan je rustig terugluisteren naar wat voor geluiden je hebt gemaakt en wanneer je hebt gesnurkt. Naast de recorder heeft de app een ingebouwde wekker en kan het rustgevende geluiden afspelen. Ook houdt het bij wanneer je in slaap valt en hoe laat je weer opstaat.

3. Schaapjes tellen

Deze slaap-app is erg leuk voor kleine kinderen. Schaapjes tellen om goed te slapen lijkt op een spelletjes app en maakt het schaapjes tellen wel heel leuk. De app houdt ook bij hoeveel schaapjes er al geteld zijn en speelt rustgevende achtergrondmuziek, waarbij de kleintjes heerlijk bij in slaap vallen.

4. Glimmer

Deze wekker-app voor Android wekt je door het scherm steeds lichter te laten worden. Het idee van Glimmer lijkt erg op die van een wake-up-light en zorgt ervoor dat je geleidelijk en rustig wakker wordt. Ook kan de app vogelgeluiden afspelen tijdens het ontwaken, ideaal voor een ontspannen morgen.

5. SleepCare

Nieuw op de markt is de slaap-app SleepCare, ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam en de TU Delft. De app is gebaseerd op bestaande slaaptherapie en meet niet alleen het slaappatroon, maar biedt coaching ook om beter te leren slapen. Bij deze app moet je dus ook zelf aan de slag met ontspanningsoefeningen, slaaprestrictie en slaaphygiëne.

6. Slaap Lekker

Ook Slaap Lekker biedt coaching om de slaapproblemen te verminderen. De gratis app van zorgverzekeraar VGZ brengt de slaapklachten in kaart en heeft praktische opdrachten, tips en een slaapdagboek.

Beter slapen met slaap-apps

7. SnurkLab

Snurk je? Dan is deze slaap-app een leuke aanrader. SnurkLab meet en volg je gesnurk en geeft u zelfs een Snurk Score. Luister jouw gesnurk terug en vergelijk gesnurk met snurkers over de hele wereld. Wilt u graag minder snurken? Ook dan is dit de perfecte app. De slaap-app geeft tips tegen snurken en test ook de effectiviteit van elke anti-snurk middel die je probeert.

8. Sleep Pillow

Van rustgevende geluiden kun je heerlijk rustig en diep in slaap vallen. Deze slaap-app speelt natuurlijke geluiden af, zoals regen, wind, kabbelende beekjes, het gezang van walrussen en zelfs het geluid van een stofzuiger. Sleep Pillow Sounds heeft genoeg geluiden om je te laten ontspannen en naar dromenland af te glijden.

9. Sleep Now

Nog niet in slaap gevallen? Probeer dan hypnose. Een van de populairste slaap hypnose apps is Sleep Now. De slaap-app combineert gesproken woorden en rustgevende muziek om je te hypnotiseren en je ontspannen in slaap te laten vallen.

Welterusten!

Vorig artikel
Volgend artikel
Veel katoen voor uw poen!