Powernappen als een giraffe doe je zo | Giraffe beddengoed

Powernappen als een giraffe

Ken jij iemand die ook zoveel dutjes doet als een giraffe?

Slaap jij ’s nachts te kort? Dan is de kans groot dat je dat overdag goed probeert te maken met één of meerdere ‘powernaps’. Zo’n dutje halverwege de dag kan voor je gevoel wonderen verrichten! Wist je dat je op die manier enige overeenkomsten vertoont met een giraffe?

Is powernappen goed voor je?

Het klopt dat een middagslaapje een aantal positieve werkingen heeft. Het leidt tot minder stress en meer alertheid en creativiteit. Meerdere uren slaap inhalen met een powernap gaat echter niet werken. Bovendien kun je de diepe slaap die je ’s nachts nodig hebt niet met een dutje nabootsen. Zorg eerst dat je ’s nachts 7 à 8 uur slaapt, en zie het middagdutje als extraatje om weer scherp en gefocust te zijn.

Meesters van de powernap

Als je vaak dutjes doet, lijk je een beetje op een giraffe. Deze steppedieren zijn de meesters van de powernap omdat ze hun slaap opdelen in een aantal korte dutjes van ongeveer een paar minuutjes tot hooguit 20 minuten. En dit doen ze meestal nog staand ook! Slechts af en toe kiezen ze ervoor om iets dieper te gaan slapen en erbij te gaan zitten. Ze zakken dan door hun poten en leggen hun hoofd op hun rug of heup. In totaal slapen giraffes nog geen twee uur per etmaal!

Je bent nou eenmaal geen giraffe…

…maar gewoon een mens van vlees en bloed. Als je net als de giraffes genoeg denkt te hebben aan een paar powernaps per etmaal, heb je het dus mis! Ben je toch gefascineerd door dit prachtige dier met hun lange nek? Dan heeft Smulderstextiel.nl voor jou een paar prachtige dekbedovertrekken om heerlijk onder in te dutten!

Wie van jouw vrienden doet evenveel dutjes als een giraffe?

Meer lezen over powernappen op onze blog.

BRON: ZOO-INFO, BURGERSZOO, DOKTERDOKTER, DIERENARTS (Headerfoto)
Vorig artikel
Wat te doen als je als vrouw ten einde raad bent met je snurkende man of vriend?
Volgend artikel
header after dinner dip energiedip na eten