Wakker worden met vouwen in je gezicht; wat doe je ertegen?

Wakker worden met vouwen in je gezicht; wat doe je ertegen?

slaaprimpels- wakker worden met vouwen in je gezicht, wat doe je ertegen

Word jij vaak wakker met rimpels en vouwen in je gezicht? Je kijkt ’s morgens in de spiegel en schrikt van alle lijntjes in je wangen en bij je ogen. Gelukkig blijven die natuurlijk niet voor de rest van de dag zichtbaar, maar vervelend is het wel. In de ochtend is de slaap namelijk nog goed van je gezicht af te lezen. Gelukkig hebben wij een aantal tips om die plooien in je gezicht te verminderen, zodat jij weer fris en fruitig wakker wordt!

Wat zijn slaaprimpels?

Slaaprimpels zijn compressierimpels, dat wil zeggen: rimpels die ontstaan door langdurige en herhaaldelijke blootstelling van de huid aan mechanische druk. Deze rimpels ontstaan vaak aan de randen van je gezicht, op je wangen en bij het decolleté en zijn vaak verticaal. Je krijgt deze doordat je langdurig in dezelfde positie slaapt en bijvoorbeeld telkens op je zij krult of vaak op je buik slaapt. Je gezicht rust dan op een bepaalde manier op je hoofdkussen waardoor er druk ontstaat en er vervolgens lijntjes of vouwen komen.

Daarnaast is je huid ’s nachts beter luchtdoorlatend en gevoeliger voor vochtverlies. Daarom kun je het beste een vocht inbrengende nachtcrème opsmeren voordat je naar bed gaat. Je huid krijgt dus niet alleen te maken met druk en wrijving, maar ook met uitdroging waardoor je wakker kan worden met vouwen in je gezicht. Als je jong bent verdwijnen deze vouwen snel omdat je huid boordevol collageen zit. Maar naarmate je ouder wordt, is je huid minder elastisch en bestaat er een kans dat deze lijntjes blijven hangen gedurende de dag.

Tips om stralend wakker te worden: Zo krijg je die vouwen uit je gezicht

Naast een vochtinbrengende crème zijn er nog meer dingen die je kunt doen om rimpelvrij op te staan. Benieuwd wat? Bekijk dan snel onze tips!

1. Neem de juiste slaaphouding aan

Als je op je buik of zij slaapt heb je de meeste kans op slaaprimpels omdat je met je gezicht op je kussen ligt en dit veel druk en wrijving voor je huid veroorzaakt. Je kan het beste op je rug slapen omdat je gezicht de kussensloop niet tot nauwelijks raakt en je nachtcrème ook rustig in je huid kan trekken.

2. Drink voldoende water

Hydrateren is essentieel voor een gezonde en elastische huid. Sla die zoute snacks dus over, vermijd alcohol en cafeïne, en drink twee liter water per dag. Zo blijft je huid gehydrateerd en hebben die slaaprimpels geen schijn van kans.

3. Reinig je gezicht

Voordat je gaat slapen is het belangrijk dat je jouw gezicht grondig reinigt, ook al draag je geen make-up. In de lucht zitten namelijk veel fijnstof en uitlaatgassen die overdag in je poriën trekken. Wanneer je jouw huid niet reinigt met reinigingsmelk en tonic, blijft het vuil op je huid zitten en dit kan zorgen voor onzuiverheden en uiteindelijk rimpels.

4. Smeren, smeren, smeren

Een droge huid krijgt eerder rimpels. Word jij ’s ochtends wakker als een rozijntje? Alsof je gezicht helemaal in de kreukels heeft gelegen? Onze tip is smeren, smeren, smeren. ’s Nachts is je huid in ruststand en zichzelf aan het herstellen. Een goede voedende nachtcrème is daarom van essentieel belang. Kies voor collageensupplementen die een gezonde huid kunnen bevorderen. Ga voor een crème die Retinol bevat, dit stimuleert de celdeling en de doorbloeding waardoor je ’s morgens geen doffe huid meer hebt. Bovendien helpt het ook bij het aanmaken van collageen en vermindert het de talg-en pigmentproductie. Zo geniet jij ’s morgens weer van een stralende huid.

5. Slaap acht uur per nacht

Zorg voor voldoende nachtrust want als je te weinig slaapt, maken je bijnieren meer cortisol aan. Dit hormoon heeft invloed op de talgproductie en het hyaluronzuur in je huid. Het vergroot de kans op een onzuivere en vochtarme huid, waardoor er eerder rimpels kunnen ontstaan.

6. Neem een zijden of katoen-satijnen kussensloop

Wanneer je met je gezicht op je kussen ligt en beweegt, ontstaat er wrijving. Als je kussen(sloop) ‘ruw’ is en gaat schuiven, ontstaan er lijntjes of vouwen. Echter bij een zijden of katoen-satijnen kussensloop is het oppervlak soepeler en gladder. De stof vormt minder lijntjes en vouwtjes, waardoor ook de kans op slaaprimpels aanzienlijk minder is/zal zijn.

Vorig artikel
Zomer sale
Volgend artikel
Nachtelijke spierkrampen