Slaap jij soms met make-up op? Niet doen!

Slaap jij soms met make-up op? Niet doen!

Na een hectische dag of een paar alcoholische versnaperingen besluit je de make-up op je gezicht te laten voor wat het is, want je bed ziet er zo verleidelijk uit. Je valt zonder je make-up te verwijderen in slaap. Begrijpelijk, maar toch kun je dit beter niet doen. Slapen met make-up op kan ernstige gevolgen hebben voor je huid, óók al doe je dit maar eens per week. Lees hier waarom.

Helft van de vrouwen slaapt met make-up op

Uit Engels onderzoek is gebleken dat maar liefst de helft van de vrouwen (47,9%) onder de dertig één keer per week met make-up op hun gezicht gaat slapen. Als je daarbij hoort, is wakker worden met panda ogen, zwarte vegen op je gezicht en lippenstiftvlekken op je kussen je niet vreemd. We weten allemaal wel dat slapen met make-up op hartstikke slecht is voor je huid. Toch maken we ons er allemaal wel eens schuldig aan. Maar ach, één nachtje je bed induiken met een ‘vies’ gezicht kan geen kwaad, toch?

Slapen met make-up op beschadigt je huid

Je huid kan beschadigen als je je make-up laat zitten. Hoe vaker je slaapt met make-up op, des te groter de kans is op beschadiging van je huid. Dermatoloog David Jack stelt dat slapen met make-up ernstige problemen kan veroorzaken. Het leidt tot verstopte poriën, mee-eters, huidirritaties, overgevoeligheid van de huid, eczeem en zelfs acne. En slaap je met oogmake-up op? Dan kunnen de follikels waar je wimpers groeien verstopt raken met ontstekingen en ooginfecties tot gevolg.

Snelle huidveroudering door slapen met make-up op

Slapen met make-up op zorgt er zelfs voor dat je huid sneller veroudert en er eerder lijntjes ontstaan. Onze huid functioneert volgens een biologisch ritme, waardoor de huid ’s nachts bezig is met celvernieuwing. Volgens dermatoloog Jeannette Graf, kan de make-up die je ’s nachts nog draagt dit proces tegenhouden of belemmeren waardoor je huid beschadigt. Al een enkele keer slapen met make-up op kan negatieve effecten hebben op je huid. ’Je make-up ’s nachts laten zitten betekent dat je huid minder goed in staat is te verjongen.’ aldus dermatoloog Natalie Blakely. Het reinigen van je huid is dus cruciaal, niet alleen om je make-up eraf te halen, maar ook om het vuil te verwijderen dat zich de heel dag ophoopt. ‘Als je dit achterwege laat, loop je het risico dat je huid sneller veroudert, legt Natalie Blakely uit. Dus, voortaan toch maar doen! Wedden dat je vanaf nu elke avond je huid netjes reinigt?

Tips

  • Sla je make-upremover routine niet over
  • Geen puf meer om je huid goed te reinigen? Leg een pakje reinigingsdoekjes op je nachtkastje, zodat je je make-up toch snel en eenvoudig van je gezicht kunt halen
  • Scrub je gezicht regelmatig, dat reinigt je verstopte poriën en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen
  • En als je dan toch nog met make-up op gaat slapen, doe het dan goed.
Bron: Daily Mail, Female First
Vorig artikel
Maya de Bij beddengoed
Volgend artikel