Lekker slapen? Verf je slaapkamer blauw!

Lekker slapen? Verf je slaapkamer blauw!

En dat menen we serieus. Dus pak op die kwast en ga aan de slag, onderzoek wijst namelijk uit dat mensen met een blauwe slaapkamer langer slapen en gelukkiger wakker worden. Dat willen wij ook!

Blue da ba dee

Eigenlijk is het ook niet zo gek dat de kleur blauw een positief effect blijkt te hebben op je nachtrust. Volgens ons Feng Shui boekje gaat van blauw je bloeddruk namelijk omlaag en gaat je hart langzamer kloppen. Hierdoor ontspan je veel meer en slaap je dus ook beter en langer.

Blauw = kalmte

Daarbij zorgt blauw op de muur voor een kalm gevoel. Dit komt doordat wij de kleur blauw associëren met de lucht en de zee. Vooral de lichte kleuren blauw doen het daarom goed en zijn perfect voor in de slaapkamer! Niet alleen op de muur trouwens, maar ook in je interieur.

Blauwe slaapkamer

Wil je echter niet gelijk heel je slaapkamer moeten verven? Leg dan gewoon een mooi blauw overtrek of een warme sprei op bed neer. Of kleed de slaapkamer aan met leuke sierkussens in fijne blauwe kleuren en een blauw plaid is ook een prachtige aanwinst voor in huis.

Beddinghouse Voorjaarscollectie 2017 - Inspiratie Blauwe Slaapkamer

Blauw beddengoed en woonaccessoires

Beddinghouse komt dit seizoen weer met een prachtige beddengoed collectie in mooie blauwe kleurtinten. En nog leuker: de trendy woonaccessoires van KAAT Amsterdam passen er perfect bij! Of wat dacht u van de hippe overtrekken van Ambiante? Combineer er dus op los en creëer jouw eigen blauwe slaapkamer om van te dromen!

En vergeet de kinderkamer niet. Ook jouw kleine slaapt immers lekkerder in een blauwe slaapkamer.

Denim Drift: kleur van het jaar 2017

Laat de blauwgrijze tint Denim Drift nu de Kleur van het Jaar te zijn! Deze blauwtint is een tijdloze en veelzijdige kleur dat op talloze manieren te verwerken is in jouw interieur. Zo ook in de slaapkamer met een van deze leuke overtrekken, plaids en sierkussentjes!

Andere kleuren voor de slaapkamer

Totaal geen fan van blauw? Dan zijn kalme kleuren als geel en groen ook goede opties voor een goede nachtrust. Een paarse slaapkamer is volgens het onderzoek echter geen goed idee, want dan pak je een stuk minder uurtjes slaap mee. Bruine muren lijken dan weer deprimerend te werken en mensen met grijze muren besteden in bed de meeste tijd aan online shoppen. Komt goed uit, want vanaf nu is de nieuwe collectie online te shoppen op Smulderstextiel.nl!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel
Wakker worden met nekpijn - Oorzaak, advies en tips