Mix & Match: Creatieve combinaties met hoeslakens

Mix & Match: Creatieve combinaties met hoeslakens

Hoeslakens zijn onmisbare items en minstens zo belangrijk als een fijn dekbedovertrek. Vind je het een uitdaging om de perfecte kleur hoeslaken te vinden? Of je nu jouw slaapkamer wilt opfleuren met levendige kleuren of juist een serene plek wilt creëren om écht te ontspannen, wij helpen je graag op weg.

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de sfeer die je wilt creëren. We raden aan om je hoeslaken zo veel mogelijk af te stemmen met de kleuren die terugkomen in je dekbedovertrek. Kies een accentkleur uit het dessin van je overtrek en ga voor een hoeslaken in die specifieke kleur. Door dezelfde kleurtonen aan te houden, behoud je rust in de slaapkamer. Of misschien wil je de kleur van je hoeslaken gewoon laten afhangen van het moment, je bui of het seizoen. Het belangrijkste is dat je kiest voor kleuren die jou een fijn gevoel geven.

Hoeslakens in zachte pasteltinten

Durf je te experimenteren met combinaties? Voorzie je slaapkamer dan van een Snoozing hoeslaken in een pasteltint. Een groot voordeel van pasteltinten is dat ze uitstekend met elkaar te combineren zijn. Bovendien gaan ze fantastisch samen met een pastel dekbedovertrek. Pasteltinten kunnen op een romantische en lieflijke manier gecombineerd worden, maar de zachte kleuren kunnen ook een smaakvolle kleurtoevoeging zijn bij wit, grijs of zelfs zwart. Deze kleuren zorgen voor een prachtig contrast in de slaapkamer.

Uitgesproken kleuren

Behoefte aan wat meer pit? Of heb je de rest van de aankleding in de slaapkamer rustig gehouden? Dan kun je het beste uitpakken met een hoeslaken in een uitgesproken kleur. Het gebruik van levendige en expressieve kleuren in de slaapkamer is helemaal trendy. Met een geel hoeslaken haal je bijvoorbeeld direct de zomer in de slaapkamer. Geel staat vrolijk en verlicht de ruimte. Vind je een okergeel hoeslaken te overheersend? Kies dan voor een lichtere tint geel en geniet van dezelfde voordelen.

Met een groen hoeslaken bevorder je gevoelens van optimisme, tevredenheid en vertrouwen. Combineer een groen hoeslaken met natuurlijke kleuren voor een knusser gevoel. Hoewel geel en groen beide aanwezige kleuren zijn, hebben ze allebei een kalmerende werking. En ben je gek op printjes? De effen hoeslakens van Snoozing matchen perfect met een geprint dekbedovertrek.

Hoeslakens in neutrale tinten

Neutrale tinten zijn tijdloos en passen bij vrijwel iedere woonstijl. Een neutraal hoeslaken saai? Integendeel: neutrale kleuren zijn juist veelzijdig, warm en subtiel. Ze vormen perfecte kleuren voor een hoeslaken. Een effen hoeslaken dient als ideale basis om all-out te gaan met het beddengoed en kussens. Wil je een hoeslaken dat je met meerdere dekbedovertrekken kunt combineren? Dan raden wij neutrale tinten zoals ivoor, wit, taupe en antraciet aan.

Bij Smulderstextiel vind je prachtige hoeslakens die perfect te combineren zijn met onze hippe en trendy dekbedovertrekken. Zodat je verschillende combinaties kunt maken en je slaapkamer telkens weer een andere look kan geven. Welk hoeslaken is jouw favoriet?

Kies de stijl die bij jou past!

Vorig artikel
Zohome Aldonza dekbedovertrek
Volgend artikel
Grote zomersale