De Scandinavische slaapkamer voor kids

De Scandinavische slaapkamer voor kids

Scandinavische slaapkamer kinderen

Slaapkamertrends komen en gaan. De Scandinavische trend is echter al geruime tijd een groot succes en daar lijkt voorlopig ook geen einde aan te komen. De rustige, serene uitstraling waarbij wit de hoofdrol speelt en veel gewerkt wordt met natuurlijke materialen spreekt óók ons erg aan. Wij geven je graag tips voor een Scandinavische kinderkamer!

In Scandinavië houdt men van veel licht. De dagen zijn daar, vooral in de winter, kort en donker. Het is geen verrassing dat de mensen het tekort aan zonlicht proberen te compenseren met een licht, fris interieur. Kleuren als wit, lichtgrijs en pasteltinten kom je veel tegen, maar ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en jute staan centraal. In Nederland hebben wij in de loop der tijd een beetje onze eigen draai gegeven aan het ‘Scandinavische stijltje’. Wit wordt veel gecombineerd met zwart, maar ook andere kleuren zoals oker, groen en roest doen hun intrede voor wat extra warmte. Het minimalisme is gebleven, evenals het gebruik van houten meubels en stoffen details. Wij zijn fan!

Tips voor een Scandinavische kinderkamer

Wil je graag het Nordic sfeertje toepassen in de kamer van je zoon of dochter? Met slechts kleine handelingen maak je al een groot verschil!

  • Kies voor helderwitte muren. Je kunt het ook combineren met één wandje in een andere tint of schilder een trendy lambrisering voor een tof effect en dat extra beetje kleur!
  • Sowieso is wit leidend binnen de Scandinavische stijl. Niet alleen op de muren, maar ook op de vloer en meubeltjes. Hoe meer wit, hoe beter.
  • Combineer de lichte tinten met natuurlijke materialen zoals onbehandeld hout of jute.
  • Breng sfeer aan met een leuke stoffen slinger of muurstickers in de vorm van driehoekjes en cirkels. Of wat dacht je van bergtoppen? Helemaal van nú!
  • Ook mooie posters, in zwart-wit, mogen niet ontbreken. Wees niet te precies, maar speel met de compositie voor een leuk effect!
  • Hou je beddengoed basic. Rustige kleuren en prints passen hier het beste bij.
Kinderkamer Scandinavische stijl
De Scandinavische stijl past zowel in de jongens- als meisjeskamer

Dekbedovertrekken voor in de Scandinavische slaapkamer

Het leuke van de Scandinavische stijl is dat het voor zowel jongens als meisjes geschikt is. Door te spelen met kleur en details zorg je ervoor dat het kamertje aansluit bij jouw kindje. Daarnaast maakt een bijpassend dekbedovertrek het plaatje compleet. We hebben een mooi assortiment met kinderdekbedovertrekken die naadloos aansluiten bij de Scandinavische look. Het zijn voornamelijk minimalistische printjes in zachte kleuren die je tegenkomt, wat ons betreft een uitstekende match met het vele wit en hout!

Om het zogenaamde ‘beddengoed plaatje’ af te maken zijn er ook bijpassende hoeslakens te bestellen, in zowel kindermaten als eenpersoonsbed afmeting. Frisse tinten zoals wit, roze en lichtblauw passen mooi binnen deze stijl, maar ook antraciet is een prachtige kleur die zijn weg wel vindt in de Scandinavische slaapkamer.

 

Vind jij de Scandinavische stijl ook zo leuk? 

Bron: instagram.com, pinterest.com, tellkiddo.com
Vorig artikel
Walra plaid
Volgend artikel