De panterprint; hype of klassieker?

De panterprint; hype of klassieker?

Beddinghouse Leone dekbedovertrek

Raaawr! Je kunt er niet meer omheen, de panterprint heeft ook de beddengoedwereld veroverd! Het bekende kittige dessin roept altijd de nodige meningen op; je houdt er van of niet. De print is al jaren niet meer weg te slaan en vindt ieder modeseizoen weer zijn weg. Kleding, schoenen, accessoires, noem het maar op. Sinds korte tijd komt het beestachtig goede printje ook terug in de dekbedovertrekken van alom bekende merken. Waar komt deze voorliefde toch vandaan?

Historische panterprint

Het lijkt een enorme hype, die dierenprint, maar eigenlijk wordt de panterprint al eeuwenlang gebruikt. In de tijd van de oude Egyptische hoge priesters werd de huid van de panter al gebruikt als mantel en werden farao’s vaak met een pantervelletje afgebeeld. Ook later hulden jagers zichzelf in de pels van de wilde dieren. Voornamelijk ter camouflage en intimidatie, maar later werd dit ook een manier om autoriteit uit te stralen. Zo werd de panterprint steeds meer gebruikt om een statement te maken.

Met een flinke sprong in de tijd zien we dat de panterprint zijn opwachting maakte in de mode-industrie. In de jaren ’40 werd de print langzaam maar zeker geïntroduceerd en is vervolgens nooit meer verdwenen. In zowel de 80er en 90er jaren kreeg de print een wat explicietere uitstraling, waardoor de meningen sneller verdeeld raakten. Was het nog steeds een classy print of werd de panterprint ordinair? Dat is nog steeds voer voor discussie, maar wij zijn in ieder geval groot fan!

Beddinghouse Leone dekbedovertrek Terra
Beddinghouse Leone dekbedovertrek Terra

Klassieker ten top

We kunnen wel stellen dat de luipaardprint een flinke evolutie heeft doorgemaakt. Dit betekent overigens niet dat we er al genoeg van krijgen, in tegendeel juist. Sinds ook de wereld van het beddengoed de stap heeft gezet richting de kittige printjes zijn wij razend enthousiast. De klassieker is tegenwoordig nog steeds op talloze vernieuwende manieren te stijlen. Er worden keer op keer nieuwe invalshoeken gebruikt om deze toffe print te belichten. Denk aan het kleurgebruik zoals een roze panterprint of in flitsend groen, maar ook het mixen van de panterprint met andere patronen biedt een frisse kijk op deze all time favorite!

Panterprint dekbedovertrek

Bekende merken zoals Beddinghouse, Essenza en Snoozing hebben één of meerdere panter dekbedovertrekken in de collectie opgenomen. Hetzij in de ‘klassieke’ uitvoering of een dekbedovertrek panterprint met een frisse touch. Zie hieronder enkele beelden, of bekijk ze allemaal op onze panterprint pagina!

 

Voor welk dekbedovertrek met panterprint ga jij?

Vorig artikel
Biologische katoen
Volgend artikel
Babylons Garden dekbedovertrek