De plaid: onmisbaar in je interieur

De plaid: onmisbaar in je interieur

Walra plaid

Plaids, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Een plaid is niet alleen functioneel, maar ook werkelijk een must have voor in huis. Je hebt vast zelf één of meerdere plaids in huis en eigenlijk is het een onmisbaar item, zowel in de zomer als winter. De woondekentjes van tegenwoordig zijn niet alleen comfy, maar ook een trendy toevoeging in het interieur. Wij hebben in ieder geval een breed spectrum aan plaids, kijk snel verder!

Een plaid is eigenlijk een verkleinde variant van de warme, grote deken. Het praktische formaat is ruim genoeg voor één persoon, daardoor vouwt of rolt het gemakkelijk op en neemt het weinig plek in beslag. Daarnaast houdt een plaid je warm, voelt de stof zacht en comfortabel aan en dat maakt het weer ideaal voor koudere avonden op de bank.

Kaat Amsterdam Ogibly plaid roze
KAAT Amsterdam Ogibly sprei plaid roze

Echter is de plaid naast functioneel ook een eyecatcher voor het interieur. Vrijwel iedereen heeft een dekentje voor het grijpen liggen. Dankzij de toffe kleuren en trendy prints mag een plaid, of woondeken, namelijk gezien worden. Wij van Smulderstextiel hebben een ontzettend breed assortiment aan plaids en woondekens. Van comfortabel en effen gekleurd tot luxueuze prints en stoffen. Ook qua formaat heb je voldoende keuze. Er is niet echt een standaard afmeting, maar een woonplaid is verkrijgbaar vanaf 140×200 centimeter tot de extra grote, comfortabele 220×240 cm maat.

Plaids voor de knusse winter

Wanneer het najaar nadert, komen de warme plaids weer tevoorschijn. Royale stoffen als polar fleece en imitatiebont voelen niet alleen ontzettend zacht aan, maar bieden ook intense warmte. Heerlijk om onder weg te kruipen, terwijl je geniet van een goede film of serie op tv. Je ziet tegenwoordig ook steeds meer het gebruik van polyester velvet. Een prachtige, zware stof met een chique uitstraling. Merken als Essenza en Walra maken graag gebruik van dit luxueuze materiaal.

De winter woondekens zijn vaak dikker en zwaarder, omdat beide zijden zijn voorzien van een ander soort materiaal. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van polar- en coral fleece. Als je het ons vraagt een perfecte stofsamenstelling waar je urenlang onder kunt vertoeven!

Luchtige zomer plaids

Ook voor het voorjaar en de zomerse maanden zijn er voldoende plaids die niet alleen als sfeervolle toevoeging in je interieur dienen, maar je ook kunnen voorzien van comfort. Plaids voor deze jaargetijden zijn veelal lichter van kleur en gemaakt van andere soorten materiaal. Het fleece en velvet raakt op de achtergrond en maakt plaats voor luchtig (wafel)katoen of fijne breisels. Een zomerplaid is ideaal voor buiten. Zodra de zonkracht afneemt kan het snel fris aanvoelen. Met een plaidje geniet je toch nét iets langer van een zwoele zomeravond. Daarnaast zijn de woondekens gewoonweg mooi zodra je ze over de bank of stoel drapeert of casual neerlegt op een stapeltje.

Voor welke soort plaid ga jij? 

Vorig artikel
nieuwe collectie iSeng beddengoed
Volgend artikel
Scandinavische slaapkamer kinderen