Beter slapen? Ontdek deze slaapmiddeltjes van moeder natuur

Beter slapen? Ontdek deze slaapmiddeltjes van moeder natuur

Goed slapen

Goed slapen is heel belangrijk. Je voelt je overdag fitter, vrolijker én je geheugen gaat er sterk op vooruit. Bovendien heeft slaap een positieve invloed op je gezondheid. Maar wist je dat ook sommige etenswaren je slaapkwaliteit verbeteren? Zo kom je nog gemakkelijker aan de benodigde hoeveelheid slaap. Bekijk onze blog en ontdek de top 5 voedingsmiddelen voor een heerlijke nachtrust!

Kamillethee

Goed nieuws voor de theeleuten onder ons! Drink je ’s avonds graag een kopje thee? Probeer dan eens kamillethee en ervaar de ontspannende werking. Deze thee bevat de krachtige antioxidant apigenine dat slaperigheid bevordert. Hierdoor heb je minder moeite met in slaap vallen. Ook blijkt uit onderzoek dat kamillethee een positieve invloed heeft op depressie en angstklachten. Elke avond een kopje kruidenthee is dus een goed idee als je graag tot rust wilt komen.

Amandelen

Dagelijks een handjevol amandelen eten doet wonderen voor de kwaliteit van je slaap. Amandelen zijn namelijk rijk aan het aminozuur tryptofaan en magnesium. Tryptofaan helpt je spieren ontspannen, waardoor je sneller tot rust komt. En dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt als je ’s avonds in slaap wilt vallen. Bovendien speelt tryptofaan een rol in de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Dit hormoon maakt je slaperig en zorgt voor een gezond slaapritme. Verder zorgt ook magnesium voor een ontspannen lichaam.

Bananen

Net zoals amandelen zitten bananen boordevol gezonde voedingsstoffen. Ze zijn een bron van tryptofaan, magnesium en vitamine B6. Naast de slaaphormoon melatonine verbetert deze superfood de aanmaak van het gelukshormoon serotonine. Hierdoor val je ’s avonds niet alleen sneller in slaap, maar verbetert ook je stemming overdag. Vitamine B6 is nodig voor een sterk immuunsysteem.

Warme melk

Bijna niets is zo ontspannend als een glas warme melk vlak voor je gaat slapen. Deze bekende tip stamt al uit oma’s tijd en werkt perfect. Dankzij het calcium wordt de tryptofaan nog makkelijker door je lichaam opgenomen. De warme drank ontspant bovendien je spieren, zodat je sneller in slaap valt. Roer er een klein beetje anijs doorheen en je warme melk smaakt nóg lekkerder.

Kersen

Wist je dat ook kersen ideaal zijn voor een optimale nachtrust? Ze bevorderen de aanmaak van het slaaphormoon melatonine, zodat je ’s avonds minder moeite hebt met in slaap vallen. Melatonine helpt je natuurlijke dag- en nachtritme te reguleren. Je kunt de kersen los eten of voor de afwisseling lekkere kersensap drinken. Iedere dag een paar kersen geeft je net dat juiste zetje om heerlijk in slaap te vallen!

 

Ervaar ultiem slaapcomfort met een van onze prachtige dekbedovertrekken

 

Wat ga jij vanavond eten voor het slapengaan?

Vorig artikel
iSeng Linen Green
Volgend artikel