Twee kinderen op één kamer; de tips op een rij

Twee kinderen op één kamer; de tips op een rij

Twee kinderen op één slaapkamer

Je kent het misschien nog wel van vroeger, samen met je broer(tje) of zus(je) op een kamer slapen. Het was vaak een dolle boel, gezellig en vertrouwd, maar voor sommige ouders misschien ook een fijne oplossing voor het ruimtegebrek in huis. Het samen slapen van de kinderen kan soms een hele uitdaging zijn. Vooral wanneer er verschil in leeftijd zit, maar onderschat de streken van een tweeling ook zeer zeker niet! Wij geven jou graag enkele tips voor het inrichten van een slaapkamer voor twee kids.

Het delen van de slaapkamer heeft zowel zijn voor- als nadelen. Het vele keten, langer kletsen of de hele tent op zijn kop zetten kun je als ouders als nadelig beschouwen, maar voor de kinderen zijn het later geweldige herinneringen. De voordelen daarentegen zijn ook zeker niet mis. Zodra broers/zussen samen slapen zullen zij minder snel bang zijn in het donker, zich vertrouwder voelen en ook een hechte band opbouwen.

1. Identieke bedden

Vooral wanneer je kindjes nog jong zijn kun je ervoor kiezen om de slaapkamer identiek in te richten. Kies voor dezelfde bedjes en kasten en creëer rust en eenvoud. Zet de bedjes met de kopse kant tegen elkaar of juist naast elkaar. Het ligt een beetje aan hoe je kinderen op elkaar reageren. Houden ze elkaar makkelijk wakker dan is het beter dat ze elkaar niet zien, maar misschien zijn ze juist wel meer gerustgesteld als ze contact kunnen leggen. Je kunt de bedden ook opmaken met hetzelfde beddengoed. Er zijn kinderdekbedovertrekken die zowel in een 1-persoons maat zijn als peuter en ledikant formaat.

2. Verschillende leeftijden

Wil je graag jouw kinderen op een kamer laten slapen, maar verschillen ze in leeftijd? Ook dat heeft zo zijn charme. Je kunt de kamer opdelen door ieder bed aan een muurzijde te plaatsen, of kies voor een kamerscherm als speelse optie. Ook een kast kan de ruimte prima opdelen. Hiermee zorg je niet alleen voor een prettige scheiding, maar heb je ook direct voldoende opbergruimte.

Het fijne van een opgedeelde kamer is dat beide kinderen een eigen stijl kunnen toepassen. Het is ook ideaal wanneer de slaapkamer wordt gedeeld door een jongen en een meisje.

3. Stapelen met een stapelbed

Het delen van een slaapkamer kan soms ook een prima optie zijn om het ruimtegebrek in huis op te lossen. Heb je slechts een kleine slaapkamer voor jouw koters ter beschikking? Een stapelbed is dan ideaal. Door de bedden te stapelen houdt je voldoende speelruimte over waar je kinderen overdag heerlijk kunnen spelen.

Daarnaast is het slapen in een stapelbed ook heel gezellig. De oudste klimt vaak naar boven, terwijl de jongste van het stel het onderste bed inneemt. Voor het slapen gaan elkaar nog even welterusten zeggen is natuurlijk het fijnste wat er is.

Nog een leuk voordeel van een stapelbed is het identiek opmaken van de bedden. Nu is het opmaken van een stapelbed al een hele klus, maar voor een mooie, rustige uitstraling is het wel erg leuk om te kiezen voor twee gelijke dekbedovertrekken. Voor zowel jongens als meisjes is er voldoende keuze!

Bekijk hier alle kinderdekbedovertrekken

 

4. Broertjes en zusjes samen

Ik denk dat iedereen het volgende gezegde wel kent: ‘ze kunnen niet mét, maar ook niet zonder elkaar’. Een broertje en zusje kunnen prima samen op één slaapkamer slapen, zeker als ze nog klein zijn. Maar wat nu als ze allebei een andere lievelingskleur hebben? Probeer de kleuren dan op een harmonieuze manier samen te voegen of gebruik een neutrale kleur en voeg accessoires toe in hun lievelingskleur zoals een dekbedovertrek of sierkussens. Of kies voor een dekbedovertrek in jongens en meisjes variant. Zo hebben Snurk en Good Morning leuke dessins in zowel jongens als meiden kleuren.

Welke dekbedovertrekken hebben jouw kinderen?

Bron: Pinterest

Vorig artikel
Damai voorjaarscollectie: van Japandi stijl tot kleurenexplosie
Volgend artikel