Van slapen krijg je spieren!

Van slapen krijg je spieren!

Tenminste, als je voor het slapen een paar glazen melk drinkt. Hoe dat komt? Door de eiwitten die erin zitten, want die laten jouw spieren groeien. Gewoon terwijl je slaapt!

Wetenschappelijk bewezen

Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Bart Groen aan het Maastricht UMC+. Groen onderzocht wat het effect is van eiwitten op het spierweefsel en hoe je dit kunt bevorderen. Hij bekeek eerst hoe eiwitten omgezet werden tot spierweefsel en deed daarna proeven op meerdere oudere mannen. Groen ontdekte dat de eiwitten afgebroken werden tot losse bouwstenen, genaamd aminozuren, en 55% van die aminozuren in de bloedbaan terechtkomen. Weer een vijfde hiervan wordt uiteindelijk omgezet in spierweefsel. Door vervolgens bij meerdere proefpersonen 40 gram eiwit via een sonde toe te dienen tijdens het slapen, werd het aantal aminozuren in het bloed verhoogd en dus de spieraanmaak gestimuleerd. Volg je het nog?

Meer eiwitten = meer spieren

Het is eigenlijk heel simpel: meer eiwitten = meer aminozuren = meer spierweefsel. Bodybuilders kennen dit trucje al een tijdje en gaan er vaak midden in de nacht uit om een (dure) eiwitshake te drinken. Je kunt echter ook gewoon een glas melk drinken voor het slapen gaan. “Deze methode werkt supergoed” aldus Groen tegen RTL Nieuws.

Zonder te sporten?

Het wonderlijke is dat je hier dus echt niet voor hoeft te sporten. Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar volgens Groen is het echt waar. “Het effect van het toedienen van eiwitten op de spieren is groter als je beweegt. Maar spieren groeien ook al van eiwitten alléén.” Je hoeft dus niet per se naar de sportschool om spieren te kweken. Mooi!

Aansterken

Voor ouderen en mensen die vaak ziek zijn is het onderzoek van Groen vooral interessant. Een ouderdomskwaaltje is namelijk dat je spiermassa en -kracht achteruit gaat en het lichaam steeds zwakker wordt. Met het nachtelijk toedienen van eiwitten wordt spiermassaverlies tegengegaan en de spieropbouw op een eenvoudige wijze gestimuleerd. Trouwens, als je met een griepje een paar dagen op de bank ligt, verlies je al anderhalve kilo aan spieren! En die krijg je niet 1-2-3 weer terug.

Twee glazen melk voor het slapen gaan is dan ook het advies voor iedereen die sterker wil worden.

Drink jij al een glas melk voor het slapengaan?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel