Slapend slank worden

Slapend slank worden

Nog even een rondje hardlopen voor het slapen gaan… Weet je het zeker? Op tijd onder de dekens kruipen is veel gezonder en je valt er ook nog eens van af.

Geen sprookje, maar feit!

Slapend slank worden. Het klinkt als een sprookje, maar toch is het waar. Tijdens het slapen draaien, dromen en zweten we wat af. Hierdoor verliezen we zo’n 0,25 tot 2 liter vocht en verbranden we calorieën in onze slaap, zonder dat we er ook maar iets van merken. Behalve ’s ochtends op de weegschaal.

Slapend calorieën verbranden

Volgens het Voedingscentrum verbranden we zelfs zo’n 0,9 calorieën per kilo per uur. Weeg je 70 kilo dan vertelt een simpel rekensommetje ons dat je met 8 uur slaap meer dan 500 kilocalorieën verbrandt! Tijdens je slaap verwerk je dus gewoon een lekkere Big Mac (492kcal) of een heerlijk broodje shoarma met knoflooksaus (490kcal). Dat is nog eens leuk slapend slank worden.

Slapend slank worden

Slecht slapen maakt dik

Lig je uren naar het plafond te staren? Dan is de kans groot dat je juist de cijfers op de weegschaal zie toenemen. Door kort te slapen verbrand je namelijk veel minder calorieën in je slaap. Ook leidt slaaptekort tot een verstoorde stofwisseling en onbalans tussen de hormonen greline (zorgt dat je trek krijgt) en leptine (zorgt dat je een vol gevoel krijgt). Bij slecht slapen heb je meer greline en minder leptine in je lichaam waardoor je meer zin krijgt om te gaan snoepen.

Wij kruipen maar eens lekker vroeg onder de wol. Truste!

Bron: Metro

Vorig artikel
Volgend artikel