Nieuw dekbedovertrek? Hier moet je op letten

Nieuw dekbedovertrek? Hier moet je op letten

Een nieuw dekbedovertrek aanschaffen is een leuke bezigheid. Je kleedt de slaapkamer weer eens heel anders aan en je kunt genieten van een comfortabel, nieuw product. Wil je het juiste dekbedovertrek aanschaffen dat helemaal op jouw wensen aansluit, dan is het van belang op enkele zaken te letten.

1. Materiaal

Misschien wel het belangrijkste om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuw dekbedovertrek, is het materiaal. In de zomer ga je voor katoen, linnen of microvezel; heerlijk zachte stoffen die warmteregulerend werken. In de winter is flanel een echte aanrader. Deze stof wordt extra snel warm en geeft je ’s winters dus precies die behaaglijke warmte waar je naar op zoek bent.

Welk materiaal beddengoed past bij mij? »

2. Dessin

Omdat de slaapkamer een plek is waar je je goed moet voelen en tot rust moet komen, is het belangrijk een dessin te kiezen dat bij je past. Een dekbedovertrek kan immers bepalend zijn voor de uitstraling van je slaapkamer. In de zomer kies je misschien eerder voor frisse, vrolijke kleuren en dessins die het gevoel van de lente en zomer oproepen. Ga bijvoorbeeld voor sprankelende dessins met bloemen, palmbomen of uitgestrekte stranden. ’s Winters wil je natuurlijk het liefst knus binnen blijven onder de warme dekens! Dessins in warme, donkere kleuren, gebreide patronen en besneeuwde landschappen veranderen jouw slaapkamer in een prachtig winters berghutje!

Bekijk alle dekbedovertrekken »

3. Maat

Uiteraard heb je niets aan een nieuw dekbedovertrek dat te klein of te groot is, dus vanzelfsprekend is het van belang de juiste maat te kiezen. Naast de standaard 1-persoons en 2-persoons dekbedovertrekken vind je in ons assortiment ook lits-jumeaux maten. Let hier goed bij op, want sommige dessins hebben ook een extra brede lits-jumeaux maat. Meet dus altijd goed je dekbed op om teleurstellingen te voorkomen!

Hoe kies ik de perfecte dekbedovertrek maat? »

4. Instopstrook

Een instopstrook is eigenlijk een strook om je overtrek mee in te stoppen. Er bestaan verschillende soorten instopstroken. De meest voorkomende variant is de dubbele doorlopende instopstrook. De strook aan het voeteneind zorgt ervoor dat het dekbed gemakkelijk ingestopt kan worden. Daarnaast zorgt deze instopstrook ervoor dat dekbedden van verschillende maten erin passen. Let er bij de aanschaf van een nieuw dekbedovertrek dus ook altijd op of het dessin van een dubbele doorlopende instopstrook is voorzien of niet.

Wat is een dubbele doorlopende instopstrook? »

Een nieuw dekbedovertrek aanschaffen is vooral heel leuk! En wie op bovenstaande zaken let, kan nóg meer van zijn nieuwe aankoop genieten.Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Dessins van Zo!Home: kies jij voor een linnen, satijnen of velvet look?
Volgend artikel
Byrklund Soft Animal dekbedovertrek