Waarom een molton hoeslaken echt nodig is

Waarom een molton hoeslaken echt nodig is

Wat is een molton?

In onze eerdere blogs hebben we regelmatig uitleg gegeven over dekbedden, hoeslakens en hun verschillende materialen. Molton hoeslakens zijn echter nog niet aan bod gekomen, terwijl dit een essentieel onderdeel van het beddengoed is. Lees meer over het hoe en waarom van molton hoeslakens.

Wat is molton?

Van molton wordt vaak gedacht dat het een product is. In feite is molton echter een techniek, afgeleid van het woord moltonneren. Simpel gezegd betekent het dat een basisstof, zoals katoen of polyester, geruwd is. Een molton hoeslaken kan dus gewoon een katoenen hoeslaken zijn, dat met de molton techniek behandeld is.

De voordelen van molton

De geruwde stof van een molton hoeslaken heeft enkele belangrijke voordelen. De stof voelt na het moltonneren wollig en extra zacht aan, wat uiteraard de nachtrust ten goede komt. Maar nog belangrijker dan dit is het feit dat een molton hoeslaken sterk vochtabsorberend is. Het hoeslaken neemt vocht dat we ’s nachts tijdens de slaap verliezen gemakkelijk op en is daarmee een uitstekende beschermer van het matras.

Is een molton hoeslaken nodig?

Hier kunnen we kort over zijn: ja, een molton hoeslaken is nodig! We staan er meestal niet bij stil, maar tijdens het slapen verliezen we ongeveer een halve liter vocht per nacht. Dit vocht trekt deels in het hoeslaken en, als je geen matrasbescherming hebt, ook deels in het matras. Uiteraard wordt de kwaliteit van het matras zo steeds minder en dat is natuurlijk niet wat je wil bij zo’n dure aankoop. Plaats je onder je gewone hoeslaken een molton hoeslaken dan ben je verzekerd van een goede bescherming. Het molton hoeslaken is door zijn dikte en geruwde oppervlakte ideaal om vocht te absorberen; het voorkomt dan ook dat het vocht in je matras trekt en houdt zodoende je matras langer mooi, schoon en fris.

Assortiment

Een molton hoeslaken verlengt dus de levensduur van een matras. Ook voor kussens bestaan er molton slopen; deze hebben dezelfde vochtabsorberende werking en beschermen het kussen tegen vocht en zweet. Beide vind je natuurlijk in ons assortiment. Onze molton hoeslakens en kussenslopen zijn leverbaar in verschillende materialen, zoals katoen en percale katoen, en uiteraard in diverse maten. Vergeet trouwens niet om de molton hoeslakens regelmatig te wassen. Hiermee heb je niet alleen een fris en schoon bed, maar ban je ook huisstofmijt uit.

Kortom, een molton hoeslaken is een onmisbare basis voor elk beddengoed!

Shop nu direct »

Bewaren

Vorig artikel
Walra Classic Stripe dekbedovertrek
Volgend artikel
Pip Studio strandlakens