Nooit meer beddengoed strijken

Nooit meer beddengoed strijken

beddengoed strijken - lifehack

Heb jij ook zo’n hekel aan strijken? Dan hebben wij goed nieuws. Beddengoed kan kreukvrij uit de was tevoorschijn komen en sommige overtrekken zijn zelfs ongestreken op zijn mooist. Met het juiste materiaal en een goede wasbeurt behoort beddengoed strijken tot de verleden tijd!

Kreukvrij materiaal

Als het gaat om beddengoed dan kun je kiezen tussen vele verschillende soorten materialen. De materiaalkeuze kan je helpen om de stapel strijk een stuk kleiner te maken. Sommige materialen kreuken namelijk weinig of zijn zelfs helemaal kreukvrij.

Wil je weten welk materiaal het minst kreukelt? We hebben een handige top 4 opgesteld, waarvan de nummer 1 het minst kreukgevoelig is en de nummer 4 het meest.

  1. microvezel
  2. katoen-satijn
  3. katoen
  4. percale katoen

Easy care

Ook kan de stof behandeld zijn met een easy care finish. Deze behandeling werkt kreukherstellend en zorgt ervoor dat je de strijkplank in de kast kan laten staan. Het Papillon Brisbane dekbedovertrek en het Papillon Camilia dekbedovertrek zijn hier mooie voorbeelden van.

100% Strijkvrij

Dan is er nog beddengoed dat je echt nooit hoeft te strijken. Deze dekbedovertrekken zijn op zijn allermooist wanneer het juist een beetje ‘gekreukt’ is, zoals het Yellow Cannes dekbedovertrek. Ook bij het romantische Elyn dekbedovertrek van HNL is het beter om juist niet met het strijkijzer eroverheen te gaan.

Goede wasbeurt

Welke materiaal je ook kiest, voor een optimaal glad resultaat was je het beddengoed op de maximaal toegestane temperatuur en haal je het gelijk uit de wasmachine en/of droger. Nog beter is het om het beddengoed aan een waslijn te laten drogen. Daarna gewoon netjes opvouwen, met de handen een keertje glad strijken en klaar is Kees!

Vorig artikel
dit-is-het-effect-van-cafeine-koffie-op-je-slaap-nachtrust
Volgend artikel