Allergisch voor huisstofmijt? Kies huisstofmijt-proof beddengoed!

Allergisch voor huisstofmijt? Kies huisstofmijt-proof beddengoed!

Een allergie voor huisstofmijt is geen pretje en al helemaal niet als je onder de verkeerde dekens ligt. Heb jij (of je kleintje) last van flinke niesbuien, waterige rode ogen en een verstopte neus in de morgen? Grote kans dat jouw beddengoed niet huisstofmijt-proof is. Waar je op moet letten voor een fijne allergievrije nachtrust lees je hier.

Anti-allergie beddengoed

Niet schrikken, maar in jouw bed leven zo’n 2 miljoen huisstofmijten. Deze minuscule beestjes nestelen zich maar al te graag in jouw warme en vochtige beddengoed. Dit is op zich niet zo heel erg, behalve dan voor mensen met een huisstofmijt allergie. Die zijn namelijk allergisch voor de allergenen in de uitwerpselen van deze beestjes. Dus eigenlijk ben je allergisch voor hun poep. Iew!

Dé tip voor een huisstofvrije nacht: anti-allergisch beddengoed. Deze speciale molton hoeslakens, molton kussenslopen en zelfs dekbedden en hoofdkussens hebben anti-allergische eigenschappen, waardoor het probleem in grote mate al opgelost wordt. Ideaal dus voor mensen met een huisstofmijt allergie. Maar waarom werkt dit nu zo goed?

Anti-allergie hoofdkussens

Laten we direct bij het begin beginnen: het hoofdkussen. Hier ligt je hoofd immers op en hierdoor heb je direct contact met die vervelende allergenen waar jij zo allergisch voor bent. Een anti-allergisch hoofdkussen is daarom ook – letterlijk – een verademing. Deze heeft vaak een vulling waarin huisstofmijten niet graag leven, en ze zijn te wassen op hoge temperaturen. Na de wasbeurt is het kussen weer helemaal schoon en vrij van huisstofmijt. Sommige kussens hebben bovendien een zeer dicht geweven tijk en/of zijn speciaal behandelend tegen huisstofmijt. Hierdoor krijgen de kleine beestjes niet eens de kans om zich in het kussen te nestelen en heb jij geen last van je allergie. Hallelujah!

Bekijk hier onze anti-allergie hoofdkussens »

Anti-allergisch Hoofdkussen van Cinderella Bioactive
Dé beste keuze: het Cinderella Bioactive hoofdkussen »

Anti-allergie dekbed

De volgende stap is het dekbed. Huisstofmijt kruipt maar al te graag in in jouw lekkere warme dekens. Ook hier is het daarom weer belangrijk om een vulling te kiezen die a) niet fijn is voor huisstofmijt en b) te wassen is op hoge temperaturen. Het fijne aan onze anti-allergische dekbedden is dat ook de tijk vaak behandeld is tegen huisstofmijt of zo zeer dicht geweven is dat huisstofmijten er niet doorheen komen. Je kunt hierdoor zelfs onder een donzen dekbed slapen! En die ‘paar’ mijten die er dan wel doorkomen, die overleven de wasbeurt op 60 graden Celsius zeker niet. Want jawel, deze donzen dekbedden kun je zelfs gewoon wassen op hoge temperaturen. Ideaal! Want zo kan jij weer genieten van een fijne nachtrust zonder jeuk, niezen of loopneus.

Bekijk hier onze anti-allergie dekbedden »

Snoozing Graz dekbed Anti-allergie
Dé favoriet: het anti-allergische Snoozing Graz dekbed »

Anti-allergie moltons en slopen

Wil jij niet een heel dekbed of nieuw hoofdkussen aanschaffen (al is dat wél verstandig), dan kun je een anti-allergische molton, kussensloop of dekbedhoes proberen. Deze slopen en hoezen zijn extra dicht geweven en veelal schimmel- en bacteriewerend. Met dit soort beddengoed blijft niet alleen jouw hoofdkussen en dekbed schoon en fris, maar ook vrij van huisstofmijt!

Silvana anti-allergische molton sloop kussen
Onze topper: de Silvana anti-allergische molton sloop »

Geschikte dekbedovertrekken

Naast anti-allergie beddengoed kun je nog meer voorzorgsmaatregelen nemen. Kies bijvoorbeeld het liefst voor 100% katoenen dekbedovertrekken en kussenslopen. Katoen ademt namelijk beter, waardoor het minder snel zal broeien. En hoe minder warm en vochtig jouw beddengoed is, hoe minder graag huisstofmijt erin wilt zitten. Oh, en voor jou voelt een katoenen overtrek gewoon heerlijk fijn aan. Win-win!

Wil je graag nog meer tips om jouw slaapkamer huisstofmijtvrij te maken? Lees dan ook zeker deze 11 tips tegen huisstofmijt in de slaapkamer »

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel