Split-topper hoeslakens; wat zijn dat?

Split-topper hoeslakens; wat zijn dat?

Split-topper hoeslakens

Goed, dat er om je matras een hoeslaken moet weet je natuurlijk wel. Dat zo’n hoeslaken van verschillende materialen zoals katoen of flanel gemaakt kan zijn, is ook algemeen bekend. Maar minder bekend is dat er nog veel meer mogelijkheden zijn in hoeslakenland. Ooit gehoord van split-topper hoeslakens? We geven je een korte uitleg.

Verstelbaar bed

Wie een verstelbaar bed heeft, kent het comfort van dit type bed. Door het hoofdeinde te verstellen kun je na een lange dag nog even lekker een boek lezen voor het slapengaan. Om verschillende redenen kun je ervoor kiezen een zogenaamd topper matras bovenop je matras te leggen. Zo kan het zijn dat je het matras te hard vindt; een topper matras zorgt dan voor extra zachtheid. Een andere veelgehoorde reden is het feit dat koppels liever één groot matras hebben; bij twee 1-persoons matrassen kun je namelijk last hebben van de naad tussen de matrassen. En het is minder knus ook! Een topper matras zorgt er dan ook voor dat er als het ware toch één groot matras ontstaat.

Split-topper hoeslakens

Tot zover prima, toch? Jullie hebben een zacht topper matras en verstelbare hoofdeinden. Je loopt echter tegen een probleem aan zodra jullie allebei iets anders willen. Wil de één nog even rechtop zitten en lezen terwijl de ander wil gaan slapen, dan kan dat met een normaal hoeslaken lastig, zo niet onmogelijk zijn. Het rechtop staande hoofdeinde ’trekt’ immers aan het liggende hoofdeinde en rekt het topper hoeslaken uit.

Schaar er dan maar bij pakken? Nee hoor, speciaal voor dit soort situaties zijn er split-topper hoeslakens. Een split-topper hoeslaken heeft een scheiding, oftewel split aan de bovenzijde. Doordat er een gedeelte van de stof is ingehouden, kunnen de hoofdeinden los van elkaar bewegen, terwijl het geheel toch als één matras oogt. Geen ruzie meer omdat jullie het hoofdeinde allebei in dezelfde positie moeten houden!

Assortiment

Split-topper hoeslakens zijn hierdoor bijzonder functioneel. Niet alleen bezorgen ze de gebruikers van verstelbare bedden extra comfort, ze houden het topper matras ook langer mooi en fris. Net zoals elk ander hoeslaken beschermt dit type hoeslaken namelijk tegen slijtage, stof en vuil. Natuurlijk zijn wij deze speciale categorie niet vergeten en voeren wij ook een breed assortiment split-topper hoeslakens. In dit assortiment vind je verschillende kleuren, maten en materialen, zoals zacht katoen of warm flanel; genoeg keus dus!

Vorig artikel
Volgend artikel