Kunst op bed met Van Gogh

Kunst op bed met Van Gogh

Beddinghouse Field With Poppies dekbedovertrek

Het is weer zo ver. De Nationale Museumweek vindt plaats van 4 t/m 10 april. Het is een week waarin ruim 450 musea de deuren openen met diverse tentoonstellingen, exposities en rondleidingen voor jong en oud. Verwonder jezelf en neem eens een kijkje in jouw omgeving! Bovendien is het ook de ultieme gelegenheid om wat meer kunst naar de slaapkamer te halen. Een heuse Van Gogh op bed in plaats van aan de wand? Dat kan!

Het prominente merk Beddinghouse heeft een bijzondere samenwerking met het Van Gogh Museum. Al enkele jaren verschijnen er prachtige dekbedovertrekken met daarop een geheel werk of slechts details van een schildering van Vincent van Gogh. Het is een bijzondere Van Gogh-serie die keer op keer wordt uitgebreid met nieuwe pareltjes. Ook aan de voorjaarscollectie van Beddinghouse zijn weer twee nieuwe dessins toegevoegd.

Van Gogh schilderwerken

Er zijn tal van bekende werken van Van Gogh, denk bijvoorbeeld aan De Zonnebloemen, Amandelbloesem en Bloeiende Boomgaard. Vincent van Gogh had de natuur als belangrijkste inspiratiebron. Met snelle penseelstreken, maar ook mooie kleurcontrasten creëerde hij de inmiddels wereldbekende schilderijen. De samenwerking met Beddinghouse is een mooie ode aan zijn glansrijke carrière als wereldberoemd kunstenaar. Voor het publiek is het natuurlijk een mooie kans om kunst op een nieuwe manier naar de slaapkamer te halen.

Bloeiende bloesems

Van Gogh bracht zijn tijd het liefst buiten door, zodat hij bloeiende bloemen perfect in het vizier had. Al zittende in het veld schilderde hij vaak lentebloesems van bijvoorbeeld perzik-, pruimen- of amandelbomen. Er zijn verschillende beroemde werken gebruikt ter inspiratie voor de Beddinghouse x Van Gogh collectie.

Landschappen en stadsgezichten

De natuur was altijd favoriet van de grootmeester, maar ook straten, bossen en weidse landerijen zette hij prachtig op doek. Vooral uit zijn tijd in Frankrijk zijn prachtige werken ontstaan. De felle kleuren wisselde hij af met pasteltinten en de kleine, smalle verfstreepjes met olieverf zijn kenmerkend voor deze periode.

Van Gogh beddengoed – comfortabel en chique

De collectie Beddinghouse dekbedovertrekken in samenwerking met het Van Gogh Museum is niet alleen bijzonder om te zien, de kwaliteit is ook uitstekend. Er is, zoals we gewend zijn van Beddinghouse, gekozen voor hoogwaardige materialen. De dekbedovertrekken uit de Van Gogh-collectie zijn gemaakt van 100% katoen-satijn. De hoogwaardige stof voelt heerlijk zacht en soepel aan, de mondaine uitstraling van katoen-satijn sluit geheel aan bij de prachtige dessins. Katoen-satijn heeft een hogere weefdichtheid. Het maakt de stof extra zacht, soepel en geeft een mooie glans.

De Van Gogh collectie bekijk je hier >>

Heb jij een favoriet Van Gogh schilderij en zie jij het terug in de collectie?

Vorig artikel
zomerdekbed-polydaun-ideaal-tijdens-warme-zomernachten-zomer
Volgend artikel
iSeng Linen dekbedovertrek