Op kamers: hoe richt ik mijn studentenkamer efficiënt in?

Op kamers: hoe richt ik mijn studentenkamer efficiënt in?

Je hebt je examens gehaald, je diploma in ontvangst genomen en je kan van je welverdiende vakantie gaan genieten. Maar voor je het weet begint je nieuwe opleiding. Eindelijk studeren én op kamers; leuk vooruitzicht. Het verhuizen naar zo’n studentenwoning in een nieuwe stad is eigenlijk al spannend genoeg, maar je moet ook je eigen stek gaan inrichten op maar een paar vierkante meter. Hoe deel je dat slim in? En hoe zorg je ervoor dat je jouw eigen stijl creëert, zodat je kamer helemaal ‘eigen’ voelt?

1. Schets een plattegrond

Natuurlijk wil je eerst bekijken of alle nodige meubels in je studentenkamer passen. Meet daarom je studentenkamer op en teken een plattegrond van je kamer op rasterpapier. Knip vervolgens de meubels die je voor ogen hebt op maat uit op gekleurd papier en leg deze op je getekende plattegrond. Op deze manier kun je eenvoudig schuiven met de meubels en verschillende indelingen bekijken.

 

2. Doe inspiratie op

Heb je nog geen idee wat je met je studentenkamer wilt doen? Dan kun je het beste eerst op zoek gaan naar inspiratie. Bekijk bijvoorbeeld eens onze Pinterest pagina om te zien wat er allemaal mogelijk is op een aantal vierkante meter.

 

3. Kies multifunctionele meubels

Een kleine ruimte heeft vooral multifunctionele meubels en creatieve oplossingen nodig. Ga ten eerste voor goede basics die je stek een volwassen uitstraling geven. Die basics hoeven niet per se duur te zijn. Kies een simpele salontafel uit waarmee je makkelijk kunt schuiven en die je ook kunt gebruiken als nachtkastje of bijzettafel. Schaf een kast aan voor al je kleding en schoolwerk, die kan dienen als roomdivider tussen je slaapplek en studiehoek. Voor de studeerhoek heb je een bureau en een bureaustoel nodig. Het bureau maak je eenvoudig zelf door een bureaublad met poten te combineren. Maar een goede bureaustoel is natuurlijk wel belangrijk, want daar zal je uren lang studerend op doorbrengen. Bezuinig daar dus niet op.

4. Slaap op een goed bed

Een goede nachtrust is zo belangrijk. Het zorgt voor een betere concentratie, prestatie en uiteindelijk mooie cijfers. Kies daarom voor fijn beddengoed en een bed dat lekker ligt. Bij Smuldertextiel.nl vind je beddengoed in diverse maten en materialen. Heb je een kleine oppervlakte? Dan is een bed met opbergruimte, een bedbank of hoogslaper een verstandige keuze. Deze meubels zijn multifunctioneel en bieden extra ruimte. Je zou denken dat een hoogslaper in een kleine ruimte niet ideaal is, maar als je voor een wit en rank bed frame kiest, creëer je een optisch grotere ruimte.

Bekijk alle dekbedovertrekken >>

 

5. Maak het persoonlijk met leuke accessoires

Nu de basis staat, kun je jouw studentenkamer gaan aankleden met leuke decoratie en accessoires. Want je kamer moet vooral een plek worden waar jij je thuis voelt. Je bed is een groot element dat de sfeer bepaalt in de kamer, kies daarom voor een dekbedovertrek dat past bij jouw stijl. Hou je van een Scandinavische of toch meer Wereldse woonstijl? Kies daarnaast een bijpassend plaid. Een plaid is zowel mooi als nuttig, je kan het op je bed of bank leggen of lekker om je heen slaan als je het koud hebt.
Heb je nog maar weinig ruimte over? Ga de hoogte in. Vul wandplanken met een deel van je boeken en leuk ze op met een paar mooie woonaccessoires of een lichtslinger. Tot slot kun je jouw kamer een persoonlijke touch geven met foto’s. Pik een paar mooie foto’s van je telefoon en druk ze af. Foto’s op de muur zorgen voor sfeer, zeker als je foto’s van vrienden, familie en al jouw avonturen ophangt.

Bekijk dekbedovertrekken in Scandinavische woonstijl >> Bekijk dekbedovertrekken in wereldse woonstijl >>

 

Bron: Pinterest
Vorig artikel
multifunctioneel-zomerse-hamamdoeken-kayori-strandhanddoek
Volgend artikel
Romanette Jeanette dekbedovertrek