Start de zomer in stijl - 4 Tips voor comfort én sfeer

Start de zomer in stijl [4 Tips]

Romanette Jeanette dekbedovertrek

Vandaag start de zomer officieel. Ben jij al voorbereid op 3 maanden boordevol zon en zomerpret, maar zit je niet te wachten op eindeloze plaknachten? Met deze 4 tips maak je je slaapkamer in een handomdraai klaar voor de zomer!

1. Begin de zomer met een luchtig zomerdekbed

Als jij het nu al regelmatig te warm hebt ’s nachts, doe je er goed aan om op tijd van dekbed te wisselen. Je wordt er echt niet gelukkig van als je straks tijdens de eerste hittegolf nog onder je dikke wollen dekbed ligt. Je slaap zal dan continu onderbroken worden omdat je lichaamstemperatuur veel te hoog is en je bed erg klam en zweterig aanvoelt. Start de zomer dus met een passend dekbed. Door te slapen onder een koel zomerdekbed kies je voor comfort en een goede nachtrust, ook bij extreem hoge temperaturen.

Veel gebruikte materialen die als vulling van een zomerdekbed dienen zijn katoen en bamboe. Deze natuurlijke materialen zorgen dat de overtollige warmte en het transpiratievocht moeiteloos wordt afgevoerd.

Shop nu jouw zomerdekbed:

2. Slaap onder een verkoelend dekbedovertrek

Onder je nieuwe luchtige dekbed merk je al direct een groot verschil qua temperatuur. Wat geldt voor dekbedden, geldt echter ook voor dekbedovertrekken. Slaap je in de winter heerlijk warm onder donsachtig zacht flanel, in de zomer krijg je het daar Spaans benauwd van. Kies daarom voor een luchtig dekbedovertrek dat is gemaakt van katoen, katoen-satijn of linnen. Deze materialen zijn ademend waardoor de temperatuur altijd aangenaam blijft.

3. Zorg voor voldoende frisse lucht

Met het verkoelende zomerse beddengoed zul je niet snel meer een zweterige plaknacht beleven. Toch zijn er dagen waarop je moeite hebt om de hitte buitenshuis te houden. Om de stijging van de temperatuur binnen de perken te houden en genoeg frisse lucht te hebben ga je als volgt te werk:

  • Zet direct na het opstaan je raam zo ver mogelijk open
  • Doe hetzelfde aan de andere kant van je huis om tocht te creëren.
  • Houd de buitentemperatuur in de gaten. Zodra die richting de 25 graden gaat doe je alle ramen en deuren weer dicht.
  • Sluit de gordijnen en zorg voor zoveel mogelijk zonwering waardoor de hitte niet kan binnendringen.
  • Gooi alles na zonsondergang weer open. Aan het einde van de dag koelt het buiten af en kun je de wind voor het slapengaan nog even door je huis laten razen. Laat de lampen nog even uit, want daarmee lok je muggen naar binnen. Het raam ’s nachts open laten kent ook belangrijke voordelen.

Meer tips vind je op de blogs ‘Hoe blijf je lekker slapen met warm weer’ en ‘5 tips voor verkoeling’.

4. Geef je slaapkamer een zomerse uitstraling

Met frisse pasteltinten of juiste felle zomerse kleuren zet je de puntjes op de i en maak je van de slaapkamer een vrolijk geheel. In gedachten maak je een ontspannen ochtendwandeling door de natuur of ontsnap je aan de hitte door even lekker uit te waaien aan zee.

Heb jij al een zomerse slaapkamer?

Vorig artikel
Volgend artikel
slapen-in-de-jungle-de-lion-king