De Scandinavische woonstijl in je slaapkamer

De Scandinavische woonstijl in je slaapkamer

Walra Forever Cotton dekbedovertrek licht grijs

Houd jij ook zo van een Scandinavisch interieur? Niet voor niets is deze noordelijke woonstijl razend populair! De typisch Scandinavische kenmerken zorgen voor een fijne, rustige sfeer in huis. Lichte kleuren, natuurlijke materialen en eenvoudige vormen samen een prachtige combinatie. Bovendien ziet je interieur er altijd heerlijk fris, kalm en opgeruimd uit. Wil jij deze leuke stijl ook in de slaapkamer toepassen? Lees dan snel verder, want in deze blog geven we je volop inspiratie voor een Scandinavische look! Kijk je mee?

Een Scandinavische slaapkamer

Omdat het in Scandinavische landen een groot deel van het jaar al vroeg donker is, brengen mensen veel tijd door in huis. Dankzij zachte plaids, mooi sfeerlicht en groene planten maken ze het dan ook extra gezellig. De plaids drapeer je over het bed en zo creëer je een knusse sfeer. Verder zie je natuurlijk veel dekbedovertrekken met een wit dessin terugkomen. Ze vormen de perfecte basis voor een opgeruimde en rustige slaapkamer. Het resultaat is een prachtig interieur waarin je iedere dag weer heerlijk tot rust komt!

Een tikkeltje minimalistisch

De eenvoud van een Scandinavische slaapkamer is tegelijkertijd de kracht van deze woonstijl. Het heeft daarom ook wel iets weg van het minimalisme. Zo creëert de kleur wit een ruimtelijke uitstraling, wat je bovendien versterkt door veel natuurlijk licht binnen te laten. En net als minimalisme oogt een Scandinavisch interieur clean en opgeruimd. Ideaal voor in de slaapkamer!

Kies voor hout

In een Scandinavisch interieur kom je vrijwel altijd natuurlijk materialen tegen. En dit betekent heel veel hout! Houten vloeren, houten kasten of houten fotolijstjes: met dit lichte materiaal zit je altijd goed. Dankzij verschillende kleuren en structuren maak je er een mooie eenheid van. Verder is een rotan mandje of vloerkleed ook een leuke optie. Combineer ze met een paar heldergroene planten en jouw Scandinavische slaapkamer oogt lekker fris.

 

Ontdek hier al ons Scandinavisch beddengoed

 

 Welk Scandinavisch dekbedovertrek spreekt jou het meeste aan?

Vorig artikel
Heckettlane Fabiola dekbedovertrek
Volgend artikel