Snel in slaap vallen - Hét geheim om binnen 2 minuten te slapen

Snel in slaap vallen

Snel in slaap vallen doe je zo

Moeite om snel in slaap te vallen? Met dit handige trucje ben je binnen twee minuten vertrokken naar dromenland. Nooit meer eindeloos piekeren en woelen. Snel in slaap vallen doe je zo!

’s Avonds urenlang wakker liggen voordat je slaap kunt vatten. Wanhopig de meest vreemde slaaphoudingen uitproberen. Gefrustreerd raken omdat het maar niet wilt lukken. Herkenbaar? En dat terwijl je eigenlijk hartstikke moe bent. Leer jezelf dit trucje aan om in een paar minuten in slaap te vallen en je problemen zullen voorgoed voorbij zijn!

Snel in slaap vallen met militair trucje

De oplossing werd speciaal bedacht voor Amerikaanse jachtpiloten in de Tweede Wereldoorlog. De weinige uurtjes die over bleven om te slapen moesten namelijk wel goed benut worden. Een heel leger slecht uitgeruste piloten maakt immers veel fouten. Hetzelfde geldt voor jouw werkprestaties, die hard achteruit hollen als je niet goed hebt geslapen. Gelukkig kunnen we melden dat maar liefst 96% van de piloten na zes weken oefenen in staat was om binnen twee minuten in slaap te vallen. En dat terwijl ze rechtop in een stoel zaten, net koffie hadden gedronken én er wapengekletter klonk op de achtergrond. Dat gaat jou ook lukken!

Wat is het geheim?

Hoe krijg je zó snel in slaap vallen ooit voor elkaar!? De kunst is om je gehele lichaam volledig te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Dat klinkt misschien wat vaag. Hoe doe je dat dan precies?

  1. Ga in een comfortabele houding op je rug liggen, het liefst lekker breed en uitgerekt.
  2. Ontspan alle 43 spieren in je gezicht. Haal alle spanning van je voorhoofd, ogen en mond.
  3. Laat vervolgens je schouders zo veel mogelijk hangen.
  4. Haal diep maar rustig adem en ontspan je borst zoveel mogelijk bij het uitademen.
  5. Nu zijn beide armen aan de beurt om te ontspannen. Begin met je sterke kant.
  6. Ontspan tot slot ook één voor één je benen en voeten.
  7. Denk alleen aan een rustige en fijne plek. Beeld jezelf bijvoorbeeld in dat je in een zachte hangmat ligt. Gaan je gedachten dwalen? Concentreer je op je rustige ademhaling, probeer in je hoofd de woorden “niet denken” te herhalen en je zult al snel in slaap vallen 🙂

Zzzzz…

Vorig artikel
Hoeveel uur slapen kinderen?
Volgend artikel