Hoelang slapen kinderen?

Hoelang slapen kinderen?

Hoeveel uur slapen kinderen?

“Slaapt mijn kind wel genoeg?” Het is een veel gestelde vraag als ouder. Vooral de laatste tijd met alle waarschuwingen over slaapproblemen bij kinderen en de negatieve gevolgen daarvan, is dit een actuele vraag. Want hoe weet je nu of jouw baby, kind of tiener wel genoeg slaap krijgt? Lees hier het slaapadvies!

Waarom is genoeg slaap voor mijn kind belangrijk?

Van het geheugen tot de eetlust, slaap heeft een grote invloed op het lichaam en humeur. Bij kinderen zorgt slaaptekort voor concentratieproblemen op school en ook leesachterstanden. Tieners kunnen daarnaast depressief worden door te weinig slaap. Gezondheidsproblemen, zoals diabetes en obesitas, worden ook gelinkt aan te weinig slaap in de kindertijd. Allemaal goede redenen om genoeg te willen slapen.

Lees ook: Waarom is slapen belangrijk? »

Slapen mijn kinderen te kort?

De American Academy of Sleep Medicine heeft nu een advies uitgegeven voor de hoeveelheid tijd een kind zou moeten slapen. Het advies verschilt van 16 uur voor baby’s tot 8 uur voor tieners en is gebaseerd op verschillende onderzoeksresultaten over de hoeveelheid slaap en gezondheid.

Lees ook: Waarom pubers zoveel slapen? »

Slaapadvies: hoe lang slapen kinderen?

Baby’s van 4 tot 12 maanden – 12 tot 16 uur

Kinderen van 1 tot 2 jaar – 11 tot 14 uur, inclusief dutjes

Kinderen van 3 tot 5 jaar – 10 tot 13 uur, inclusief dutjes

Kinderen van 6 tot 12 jaar – 9 tot 12 uur

Kinderen van 13 tot 18 jaar – 8 tot 10 uur

Staar je niet blind op het slaapadvies!

Slaapt jouw kind iets minder of juist meer? Verlies er geen slaap door! Bovenstaande is slechts een advies. Als jouw kind minder slaap krijgt, wil dat niet gelijk zeggen dat jouw kind slecht kan leren of diabetes krijgt. Ieder mens is immers anders en slaapt ook anders. Ook jouw kind.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
yellow dekbedovertrek percale canyon rose
Volgend artikel
Snel in slaap vallen doe je zo