Beddinghouse Van Gogh collectie: de kunst van kleur

Beddinghouse Van Gogh collectie: de kunst van kleur

Beddinghouse Tournesol dekbedovertrek

De Zonnebloemen en de Amandelbloesem… wie kent ze niet: de schilderijen van Van Gogh? Door middel van felle kleurcontrasten, snelle penseelstreken en ruwe vormen heeft Nederlands beroemdste kunstenaar de wereld betoverd met zijn kunstwerken, vol passie en schoonheid. In samenwerking met het Van Gogh Museum Amsterdam brengt Beddinghouse daarom een ode aan zijn indrukwekkende oeuvre met deze speciale bad- en beddengoed collectie.

Lentebloesem

De natuur was Van Gogh’s belangrijkste inspiratiebron. Hij schilderde het liefst buiten in het veld en een van zijn favoriete onderwerpen was lentebloesem. Uitbundig bloeiende takken van amandel- en perzikbomen, in zachte en heldere pasteltinten tegen een strakblauwe lucht. De dromerige dekbedovertrekken van Beddinghouse zijn echte eyecatchers die jouw slaapkamer helemaal tot leven brengen.

Fleurig en zomers

Maar ook zijn stillevens met bloemen hebben een plekje veroverd in de speciale collectie van Beddinghouse. Vaak gaf Van Gogh daarbij een hoofdrol aan de wat grovere, bijna boerse bloemen waar de andere kunstenaars van zijn tijd hun neus voor ophaalden. Zo schilderde Vincent in Zuid-Frankrijk zijn wereldberoemde Zonnebloemen. Hij zette deze reusachtige bloemen in een grote vaas en schilderde ze in zonovergoten geeltinten. Voor een vrolijk kleuraccent in je slaapkamer kun je natuurlijk ook kiezen voor het overtrek Irises. De vaas met blauwe irissen tegen een gele achtergrond zorgt voor een opvallend contrast en laat je slaapkamer stralen. Tenslotte is ook het dekbedovertrek Wild Roses een bijzonder zomerse verschijning met tere witte roosjes en speelse groene blaadjes.

Bloemstillevens in donkere kleuren

In de herfst en de winter creëer je eenvoudig een warme, knusse sfeer in de slaapkamer met het dekbedovertrek Gladioli. Het is geïnspireerd door het schilderij Vaas met Chinese asters en tuingladiolen. De donkere en warme kleuren en de robuuste penseelstreken geven het geheel een sfeervolle en intieme uitstraling. Net zoals het Peonies-dekbedovertrek trouwens. Het flesje met pioenrozen en blauwe ridderspoor tegen een donkergroene achtergrond was een van zijn eerste bloemstillevens.

Landschappen in olieverf

Niet alleen bloemen maar ook landschappen inspireerden Van Gogh. Zowel het dekbedovertrek Trees als het overtrek Field with Poppies zijn versierd met landschappen die volledig zijn opgebouwd uit kleine verfstreepjes. Daardoor ontstaat een spannend spel van licht en schaduw. Dezelfde schildertechniek zien we terug op het dekbedovertrek Boulevard de Clichy. Een prachtig impressionistisch plaatje van de Parijse kunstenaarsbuurt Montmartre.

Chic en comfortabel slapen onder katoen-satijn

De dekbedovertrekken uit de Van Gogh-collectie van Beddinghouse zijn gemaakt van zijdezachte en glanzende katoen-satijn. Deze hoogwaardige stof geeft je bed niet alleen een chic tintje, maar staat daarnaast ook bekend om zijn uitstekende ventilerende en vochtregulerende eigenschappen. Door de hoge weefdichtheid is katoen-satijn bovendien bijzonder slijtvast en duurzaam. De dekbedovertrekken zijn voorzien van een effen achterkant.

Ontdek hier de dekbedovertrekken uit de Van Gogh-collectie

Badtextiel Van Gogh-collectie

Ook met het Blossom en Fleurir badtextiel brengt Beddinghouse een ode aan de schilder van de Amandelbloesem. De blauwe washandjes, gastendoekjes, handdoeken en douchelakens zijn versierd met een witte rand waarin de grillige silhouetten van de amandelboom zijn verwerkt. Houd je toch meer van lichtere kleuren? Kies dan voor de Fleurir-collectie in off white. Het jacquard geweven dessin en de verfijnde afwerking in zachtroze en groen toveren de verschillende artikelen om tot ware kunstwerkjes. Zelfs op het strand kun jij de show stelen met een echte Van Gogh, dankzij het Blossom strandlaken!

Beddinghouse Van Gogh badtextiel
Beddinghouse Van Gogh badtextiel

Wat is jouw favoriete schilderij uit de Van Gogh-collectie van Beddinghouse?

Vorig artikel
Seahorse Tara strandlaken
Volgend artikel
Opruiming beddengoed