Beter slapen met basis bedlinnen van Cinderella!

Beter slapen met basis bedlinnen van Cinderella!

Beter slapen met basis bedlinnen van Cinderella - hoeslaken molton en kussensloop

Een nieuw dekbedovertrek is natuurlijk mooi voor het oog, maar een comfortabele nachtrust begint bij een goede basis. Een kwalitatief hoeslaken, molton en kussensloop zijn essentieel omdat je hier de hele nacht mee in aanraking bent. Het materiaal moet daarom prettig aanvoelen. Daarnaast beschermen ze jouw matras en kussen tegen vuil en vocht. Cinderella heeft een uitgebreid assortiment hoogwaardige lakens en slopen waarmee jij een ideale slaapomgeving creëert!

Cinderella hoeslaken, molton en kussensloop; de voordelen

Waarom is het verstandig om een hoeslaken om je matras te doen? Het is in de eerste plaats een stuk hygiënischer omdat je een Cinderella hoeslaken eenvoudig en regelmatig kunt wassen, een matras niet. De stof van een hoeslaken voelt natuurlijk prettiger aan dan dat je op een kaal matras gaat liggen. Naast comfort en hygiëne is het ook nog eens beter voor het behoud van je matras.

Je merkt het gelukkig niet, maar ’s nachts verliezen we tot wel een halve liter vocht. Dit vocht kan in je beddengoed trekken en dus ook in jouw matras terechtkomen. Het beste is om eerst nog een molton, oftewel matrasbeschermer, van Cinderella onder het ‘normale’ hoeslaken te doen om dit te voorkomen. Een molton zorgt ervoor dat je matras extra fris blijft door de betere vochtregulerende eigenschappen. Wel zo fijn, want hiermee voorkom je dat bacteriën en huisstofmijt zich in jouw matras gaan nestelen. Waardoor je veel langer plezier hebt van je matras!

Voor een kussensloop van Cinderella gelden in feite dezelfde argumenten maar dan voor het behoud van je hoofdkussen. Naast hygiëne en de langere levensduur van jouw matras en hoofdkussen zijn een hoeslaken en kussensloop ook gewoon fijn om op te liggen. Door te letten op de verschillende materiaaleigenschappen kies je eenvoudig het laken en sloop dat bij jou past.

Naar Cinderella beddengoed >>

 

Verschillende materialen

Het is belangrijk dat het bedlinnen prettig aanvoelt omdat je er heel de nacht op ligt en mee in aanraking bent. Let daarom goed op het materiaaltype bij de aanschaf van je lakens en slopen. Elke stof heeft namelijk andere eigenschappen. Cinderella biedt hoeslakens en kussenslopen gemaakt van verschillende materialen.

Katoen

Een katoenen hoeslaken of kussensloop voelt zacht en verkoelend aan en is het hele jaar door goed te gebruiken. Het materiaal is goed ademend, vochtabsorberend en makkelijk in onderhoud. Bijna alle hoeslakens zijn gemaakt van katoen, maar sommige lakens of slopen hebben een speciale binding die de eigenschappen bepaald van de stof. Met ‘binding’ bedoelen we of het artikel gebreid of geweven is en eventueel een extra behandeling heeft gehad. Zo heb je hoeslakens van bijvoorbeeld katoen-satijn of katoen-flanel.

Percale katoen

Bij een kussensloop of hoeslaken van percale katoen is de stof luchtig, ademend en voelt het prettig aan. Percale katoen wordt met een hogere draaddichtheid geweven, waardoor het steviger en sterker is dan reguliere katoen. Het blijft hierdoor ook langdurig mooi, zonder te pillen. Dit materiaal is een goede keuze als je een koel hoeslaken of sloop zoekt zonder stretch.

Satijn-katoen

Kussenslopen en hoeslakens gemaakt van katoen-satijn zijn geweven en bevatten dus ook geen stretch. Door de speciale satijn binding is dit materiaal soepel, iets gladder en bevat het een subtiele glans. Hierdoor krijgt jouw beddengoed een luxe uitstraling.

Flanel

Flanel voelt daarentegen erg zacht en warm aan. Door het ruwen van de stof worden de vezels groter en krijgt het weefsel een wollig, donsachtig gevoel. Hierdoor is flanel extra isolerend. Hoeslaken en kussenslopen van Cinderella zijn van hoogwaardige kwaliteit en geven jou de nodige warmte. Perfect voor koukleumen en ideaal voor het koude jaargetijde.

Jersey

Jersey is een gebreide katoensoort. Doordat er bij deze techniek lussen worden gemaakt ontstaat er rek. Een jersey hoeslaken is dus een elastisch hoeslaken dat mooi strak om je matras heen past. Jersey heeft dezelfde eigenschappen als katoen, maar is daarnaast lekker zacht en extra elastisch waardoor er minder plooien in het hoeslaken zullen ontstaan.

Velours

Deze hoogpolige stof bestaat uit 80% katoen en 20% polyester waardoor het lekker zacht aanvoelt. Velours is een fluweelzacht en rekbaar materiaal waardoor het perfect om jouw matras heen valt. Een velours hoeslaken van Cinderella is ventilerend en duurzaam, waardoor het een aantal jaren meegaat.

Molton

Cinderella heeft een hoogwaardige kwaliteit molton ( 250 gr/m² ) in haar assortiment. De molton bestaat uit 50% katoen en 50% polyester, waardoor het een goed vochtabsorberend vermogen heeft en lekker zacht en wollig aanvoelt. De matrasbeschermer is elastisch en heeft een perfecte pasvorm, waardoor het goed op het matras aansluit en niet zomaar kan verschuiven.

Mix en match met Cinderella beddengoed

Als je eenmaal jouw favoriete materiaal gekozen hebt, kun je ook nog zoeken op kleur. Kies naast een Cinderella dekbedovertrek voor een Cinderella hoeslaken en kussensloop in bijpassende kleuren. Mix en match tot je de ideale kleurstelling hebt bereikt. We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet met dekbedovertrekken uit de nieuwe collectie. Kies voor frisse voorjaarskleuren of vrolijke bloemenprints. Shop de look en maak jouw slaapkamer lenteproof!

Welke hoeslakens en slopen van Cinderella ga jij combineren in je slaapkamer?

Vorig artikel
Story Tranquil Beddinghouse
Volgend artikel
Zomertijd