Nieuw: Vaatdoeken! | Praktisch & Mooi | In alle kleuren

Nieuw in ons assortiment: vaatdoeken!

DDDDD Vaatdoek

Nu verkrijgbaar: mooie én praktische vaatdoekjes om je collectie keukentextiel helemaal compleet te maken. Zowel effen, gekleurde als klassieke gestreepte vaatdoeken vind je nu in onze webshop. Leuk om af te wisselen en om te matchen met je thee- en keukendoek!

Heb je vaatdoeken met rafels of zelfs met gaten erin? Voor je het weet sta je ineens met je vingers het aanrecht te poetsen. Of is de vochtopname een stuk minder geworden? Ook dan is het de hoogste tijd voor nieuwe vaatdoekjes van uitstekende kwaliteit waarmee je weer een poos vooruit kunt en je jezelf helemaal kunt uitleven in de keuken!

Waarvoor gebruiken we een vaatdoek?

Je hebt zojuist het eten klaargemaakt, daarbij af en toe geknoeid, en het is een bende geworden in de keuken. Om te voorkomen dat die tomatensaus of vochtplek opdroogt en een lelijke kring gaat vormen of gaat plakken, poets je het met een vaatdoek mooi schoon. De katoenen vaatdoekjes drogen niet alleen je aanrecht, maar laten uiteraard ook je keukenkastjes en eettafel weer helemaal blinken!

Vaatdoeken van het bekende merk DDDDD zijn verkrijgbaar in combisets van 8 stuks, waarvan 4 effen en vier gestreepte doekjes. De leuke kleuren bieden je de mogelijkheid om te matchen met je thee– en keukendoeken, en zo nu en dan een ander kleuraccent aan te brengen in de keuken. Ook kunnen de verschillende kleuren jou helpen herinneren welk vaatdoekje waarvoor bedoeld is. Zo voorkom je dat je de tafel insmeert met vuil uit je keuken, omdat elke kleur vaatdoek zijn eigen functie heeft.

Vaatdoek vol bacteriën

Zijn je vaatdoeken nog goed maar heb je er niet zoveel? Ook dat is niet zo handig. De bacteriën hopen zich op in je vaatdoek als je hem te lang laat liggen, omdat je er maar twee hebt en de ander toevallig al in de was ligt. Het gaat ook nog eens stinken en je verspreidt bovendien de bacteriën over het aanrecht. En daar wil je dan je eten gaan bereiden; niet zo hygiënisch. Zeker als je je bedenkt dat het aantal bacteriën in een vaatdoekje binnen een dag al kan groeien tot zo’n 4 miljard! Laat je vaatdoekjes dus tussendoor of ’s nachts goed uithangen zodat ze kunnen drogen of neem desnoods iedere dag een nieuwe. Met onze sets van 8 stuks is dat geen enkel probleem!

Vaatdoekje in de magnetron

Om de bacteriën in je vaatdoek te doden is het heel effectief om hem 1 minuut in de magnetron te doen en hem daarna goed te laten drogen. Let wel op dat je geen droge vaatdoek in de magnetron doet, want dat kan in brand vliegen. Iets veiliger is het dan om kokend water over je vaatdoekje te gieten of om hem een keertje mee te laten draaien in de vaatwasser, want ook dat doodt de bacteriën.

Vaatdoek droogt niet goed

Als je je splinternieuwe vaatdoeken voor het eerst gebruikt kan het soms lijken alsof ze nog niet direct goed vocht opnemen, maar de nattigheid juist uitsmeren. Wat is hieraan te doen? Een goede manier om ervoor te zorgen dat je vaatdoeken meteen goed absorberend worden is om ze eerst even een dag in koud water met een scheut azijn te leggen. Vervolgens was je ze zonder wasverzachter. Daarna zijn ze helemaal klaar voor gebruik!

Welke kleur past het beste in jouw keuken?

Laat je verrassen door alle andere keukentextiel artikelen uit ons assortiment!

BRON: RADAR.AVROTROS.NL
Vorig artikel
Maya de Bij beddengoed
Volgend artikel