Hoe gaat mijn kussen langer mee? [Tips & Tricks]

Hoe gaat mijn kussen langer mee?

Kussenbeschermer

Is je hoofdkussen altijd snel versleten en zit het binnen no time onder de vlekken? En dat terwijl je er eigenlijk best zuinig op bent… Lees dan onze gouden tip om je kussen langer mee te laten gaan! Zo slaap je altijd op een fris hoofdkussen.

Veel mensen doen alleen een kussensloop om hun kussen. De sloop zal absoluut zijn best doen om al dat vocht en vuil tegen te houden, maar kan het in veel gevallen niet alleen. Wil je je kussen lekker schoon en fris houden, dan moet je voor extra bescherming een molton kussensloop oftewel een kussenbeschermer om het hoofdkussen doen, en daarna pas je kussensloop. Dat dient namelijk meerdere doelen!

Bekijk hier direct alle kussenbeschermers

Kussenbeschermer

Een kussenbeschermer is er speciaal voor gemaakt om je kussen zo goed als nieuw te houden. Elke kussenbeschermer heeft zo zijn eigen specialiteiten. Welke molton kussensloop het beste bij jou past hangt af van je gewoontes. In de volgende vier gevallen kan je haast niet zonder een kussenbeschermer.

1. Als je je bed als eettafel gebruikt

Sommige mensen hebben de gewoonte om te eten in hun bed. Doe jij dat ook weleens? Zorg dan wel dat je het juiste eet én een kussenbeschermer gebruikt, want je gaat geheid knoeien. Je wilt natuurlijk niet dat je dagelijkse avondsnack funest is voor de hygiëne van je kussen. De troep zal zich nu door twee lagen heen moeten werken om schade aan te richten. De molton kussensloop zal schimmelvorming en vlekken voorkomen en je hoofdkussen vrijwaren van ander vuil. Even de kussenbeschermer en sloop wassen en je slaapt weer op een schoon kussen!

Snoozing kussenbeschermer - Set van 2 - Hoe gaat mijn kussen langer mee
Snoozing kussenbeschermer – Set van 2

2. Als je ’s nachts zweet als een otter

Gemiddeld verlies je elke nacht een halve liter vocht. Er zijn lieden bij wie dat getal nog veel hoger ligt. Het zweet gutst uit hun voorhoofd en het kussen gaat ontzettend muf ruiken. Het valt niet altijd mee om die transpiratiegeur eruit te krijgen. Ook kan het vocht voor schimmel zorgen en de levensduur van je hoofdkussen drastisch inkorten. Voor dat je het weet kun je je mooie dure kussen alweer weggooien. Dat wil je natuurlijk niet! Neem een waterdichte kussenbeschermer en houd je hoofdkussen lekker fris en droog.

Snoozing badstof waterdicht PU onderslopen - Set van 2 - Hoe gaat mijn kussen langer mee
Snoozing badstof waterdicht PU onderslopen – Set van 2

3. Als je weleens een kussengevecht houdt

Een paar rake klappen met de hoofdkussens kan voor een hoop lol zorgen, maar ook je kussens zelf krijgen het zwaar te verduren. Als jullie het regelmatig nogal bont maken, kan dat leiden tot slijtage aan je hoofdkussen. Met een kussenbeschermer rond je kussen blijft de structuur beter in tact en gaat het niet direct ten koste van de ondersteuning. Dat zere hoofd van die klap met het kussen is zo opgelost, maar langdurige nekklachten wil je voorkomen.

Cinderella Kussenbeschermer - Set van 2 - Hoe gaat mijn kussen langer mee
Cinderella Kussenbeschermer – Set van 2

4. Als je veel last van allergie hebt

Iedere ochtend wakker worden met allergieklachten is geen pretje. Om dit te voorkomen verricht een kussenbeschermer wonderen. Het houdt je hoofdkussen vrij van huisstofmijt door de handige ritssluiting en de speciale behandeling die de stof heeft gehad. Ideaal voor als je last hebt van huisstofmijtallergie!

Silvana anti-allergische molton kussensloop - Hoe gaat mijn kussen langer mee
Silvana anti-allergische molton kussensloop

Is jouw kussen niet meer te redden?

Baal je ervan dat je niet eerder een kussenbeschermer hebt genomen en is je kussen aan vervanging toe? Ontdek dan welk kussen het beste bij jou past.

Bekijk hier direct alle hoofdkussens
Vorig artikel
SNURK Banana Monkey dekbedovertrek - Monkey Day
Volgend artikel