Heerlijk slapen op een hoofdkussen van Polydaun

Heerlijk slapen op een hoofdkussen van Polydaun

Heb jij wel eens last van slaapproblemen of nekklachten? Lekker slapen is niet alleen een kwestie van een geschikt matras, ook je hoofdkussen dient van goede kwaliteit te zijn. Je favoriete slaaphouding en de hardheid van je matras zijn bepalend voor de keuze van het perfecte hoofdkussen voor jou. Zo word je met een fijn hoofdkussen van Polydaun uitgerust wakker en heb je frisse energie om de dag goed te beginnen!

Polydaun hoofdkussens

Een hoofdkussen moet ondersteuning bieden aan je hoofd en nek, zodanig dat je nekspieren zich volledig kunnen ontspannen. Heb je een verkeerd kussen, dan kan dit leiden tot vervelende klachten zoals nekpijn, hoofdpijn en een slechte nachtrust. Daarom moet je bij de keuze van het juiste hoofdkussen rekening houden met een aantal criteria: je slaaphouding, je persoonlijke voorkeur voor stevigheid en materiaal, de hardheid van het matras en je lichaamsgewicht. Polydaun staat voor kwaliteitsproducten die zijn afgestemd op individuele slaapbehoeften en specifieke slaapproblemen, want een goed slaapklimaat is namelijk voor iedereen weer anders. Bij Polydaun besteden ze dan ook veel tijd in marktonderzoek en productontwikkeling. Van zijslapers tot onrustige woelers en van huisstofmijtallergie tot nekklachten, Polydaun heeft hoofdkussens voor alle type slapers.

Ben jij een zijslaper?

Dan ben je niet de enige, ruim 50% van de mensen slaapt het liefste op hun zij. Als je graag op je zij slaapt, ligt de grootste druk bij je schouders. Wanneer je de ruimte tussen je schouder en je nek opvult met het hoofdkussen voor zijslapers, wordt de buiging van je nek en druk op je schouders het meest verlicht. Op die manier ondersteun je je nek het beste. Houd verder rekening met de hardheid van je matras want als je een stevig matras hebt lig je recht en heb je ook een steviger kussen nodig dan wanneer je al voor een deel wegzakt in je matras.

Het Polydaun Liv hoofdkussen is zeer geschikt voor zijslapers met een gemiddeld gewicht en in combinatie met een medium matras. Het hoofdkussen heeft een anti-allergische vulling met polyester vezelbolletjes die zich voortdurend aan je hoofd en nek aanpassen, waardoor het kussen zich naar jouw contouren zal vormen.

Ben jij een rugslaper?

Als rugslaper heb je een iets hoger kussen nodig om de nek optimaal te ontlasten, zo voorkom je dat je wervelkolom in een knik komt te liggen. Circa 40% van de mensen slaapt het liefste op zijn rug. Als rugslaper is het bevorderlijk om voor een flexibel hoofdkussen voor rugslapers te kiezen, eventueel met neksteun. Slaap je op een hard matras? Of ben je zwaarder dan gemiddeld? Kies dan voor een iets steviger kussen.

Het Polydaun Malmo hoofdkussen biedt medium stevigheid aan rugslapers en geeft optimale ondersteuning aan de nek en schouders. Vooral wanneer zij op een medium stevig matras slapen en een gemiddeld tot zwaar postuur hebben, zal het Malmo hoofdkussen extra comfort bieden tijdens de nacht. Het hoofdkussen heeft een vulling van natuurlatex, een materiaal dat heel goed ventileert. Daarnaast is het hoofdkussen elastisch, vormvast en duurzaam.

Ben jij een buikslaper?

Dan ben je een van de weinigen, maar zo’n 9% van de mensen is een echte buikslaper. Als buikslaper moet je je hoofd opzij draaien om adem te kunnen halen, hierdoor komt er veel spanning op je nek te staan omdat je je nek altijd moet draaien. Vind je deze slaaphouding toch fijn, kies dan voor een dun en soepel kussen voor buikslapers. Dit is vaak al voldoende om de nek niet overmatig te belasten. Let daarbij ook weer op je gewicht en de hardheid van je matras; hoe zachter je matras en hoe hoger je gewicht, hoe steviger je kussen.

Het zachte Lotus hoofdkussen van Polydaun is een uitermate geschikt kussen voor buikslapers en voor mensen met een huisstofmijtallergie. Het hoofdkussen is namelijk gevuld met een anti-allergische gepatenteerde vulling van gesiliconiseerde holle polyester vezel. Ook is het materiaal heerlijk zacht, soepel en super veerkrachtig.

Voor de allerkleinsten

Is jouw kind toe aan een hoofdkussen? Kies dan voor een speciaal kinderkussen. Kinderkussens zijn kleiner van formaat en extra zacht. Het Joepi Airflow hoofdkussen van Polydaun is geschikt voor kinderen die vooral op hun buik en zij slapen. Het hoofdkussen is zacht en de vulling is licht, veerkrachtig en optimaal ventilerend. Zo geniet ook de kleine van een goede nachtrust.

En als je dan eenmaal een hoofdkussen hebt gekozen wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk mee doen! Tips over het wassen van je hoofdkussen lees je hier. En op onze blog vind je ook de gouden tip om je kussen langer mee te laten gaan.

Vorig artikel
Kussenbeschermer
Volgend artikel