Snurkers hebben minder seks

Snurkers hebben minder seks

Snurk jij? Of snurkt je partner? Dan zou dat wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor jullie seksleven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bij koppels waarvan de man of vrouw snurkt, er minder behoefte is aan seks. Het verpest dus niet alleen je nachtrust, het heeft ook de nodige effecten op je seksleven. Zaag jij ’s nachts een heel bos om? Dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een oplossing!

Snurkers: minder behoefte aan seks

Als één van de partners in een relatie snurkt dan heeft dat meerdere negatieve gevolgen. Volgens onderzoek van de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland leidt snurken vaak tot irritaties en ruzies, waardoor er minder snel zin gemaakt wordt. Daarnaast slapen chronische snurkers vaak apart vanwege de overlast die de partner ervan ondervindt tijdens het slapen. Hierdoor is er minder genegenheid en romantiek. Bovendien is bewezen dat een snurker, door zuurstofgebrek en een slechte kwaliteit van slapen, zelf ook veel minder behoefte heeft aan seks in vergelijking tot een niet-snurker. Snurken heeft dus negatieve effecten op je seksleven in een relatie.

Apart slapen leidt tot minder romantiek

De Kliniek voor Snurken en Apneu ziet dagelijks koppels langskomen die problemen ondervinden door het geronk van de partner. Een van de eerste redenen die dan wordt aangedragen waarom ze een oplossing willen voor het snurken, is het niet meer samen kunnen slapen. Vooral vrouwen hebben hier problemen mee, want zij ondervinden minder genegenheid. Uit een hersenstudie aan de Universiteit van Toronto blijkt echter dat apart slapen gezonder is dan samen slapen. Maar ja, met je partner in eenzelfde bed slapen is natuurlijk hartstikke gezellig en romantisch. Het wordt in Nederland ook nog steeds als vanzelfsprekend gezien.

Hoe kom je van snurken af?

Snurken wekt dus niet alleen irritaties op, het is een serieus en onderschat probleem. 4 miljoen Nederlanders snurken, waarvan 60% man is en 40% vrouw. Snurken is dus echt een mannending. Maar wat kun je doen om het snurken te verminderen?

  • Gebruik anti-snurk neusstrips of beugels
  • Nuttig geen alcohol
  • Afvallen
  • Andere slaaphouding aannemen

Meer tips vind je op onze blog: ‘12 tips tegen snurken die écht helpen!’.

Bron: Kliniek voor snurken en apneu
Vorig artikel
Volgend artikel
Maya de Bij beddengoed