Hoeslakens opvouwen is zo gepiept met dit handige trucje (Video)

Hoeslakens opvouwen is zo gepiept met dit handige trucje (Video)

Hoeslakens opvouwen in 7 eenvoudige stappen

Moeite met hoeslakens opvouwen? Nergens voor nodig. In 7 simpele stappen kun je voortaan je hoeslakens keurig netjes opvouwen!

Je hebt je linnenkast netjes op orde. Toch is één onderdeel van je beddengoed jou een doorn in het oog: de hoeslakens. Die lijken onmogelijk om op te vouwen en je hebt ze daarom maar als een grote prop in een hoekje weggemoffeld. Het ziet er ontzettend slordig uit en neemt ook nog eens veel ruimte in beslag. De uitvinder van het elastiek bedank je op je blote knieën bij het opmaken van je bed. Bij het opbergen van de schone hoeslakens daarentegen, kun je die wijsneus wel schieten. Dat vouwt toch niet lekker!?

‘Outside the (was)box’ denken

Voordat we gaan kijken hoe we dit gaan oplossen, willen we vier manieren met je delen waarop je het probleem van het opvouwen zelf al kunt voorkomen, al kleven ook daar weer nadelen aan.

1. Je neemt het besluit om je hoeslakens nooit meer te vouwen, maar ze allemaal op te rollen. Dit ziet er eigenlijk ook niet uit, maar omdat je nu een aantal dezelfde rolletjes hebt, vind je het wel prima zo.

2. Je denkt slim te zijn door je prop hoeslakens in een grote plastic tas te bewaren en de janboel zo minder op te laten vallen. Na verloop van tijd pak je er een schoon hoeslaken uit, maar die blijkt helemaal niet zo schoon te zijn. De boel is gaan schimmelen en rijp voor de afvalcontainer. Slecht idee!

3. Je gaat voortaan verder door het leven met slechts één hoeslaken tot je beschikking. Die hoef je nooit op te vouwen, omdat je hem direct na het wassen weer rond je matras doet. Dit kan alleen als je de tijd hebt om dat allemaal binnen een dag te doen. Bovendien ben je de vrijheid kwijt om af te wisselen met andere materialen en kleuren.

4. Jouw leven is te druk om je hoeslaken binnen een dag op te frissen. Vandaar dat je hem tot in de eeuwigheid rond je matras laat zitten. Helaas, ook dat is niet zo’n best plan. Lees hier wat er allemaal kan gebeuren als je voortaan nooit meer je bed verschoont.

Hoe kun je eenvoudig een hoeslaken opvouwen?

Je hoeslakens toch maar gewoon opvouwen is de beste oplossing. Dat kan gemakkelijker dan je denkt. Neem de volgende stappen, bekijk het onderstaande filmpje en vouw op als een pro!

1. Houd het hoeslaken languit voor je met de kant van het elastiek naar je toe.

2. Pak met beide handen de binnenkant van de bovenste hoeken vast.

3. Stop de rechterhoek over de linkerhoek heen en trek met je rechterhand de bovenkant strak.

4. Doe precies hetzelfde met beide hoeken aan de andere kant van het hoeslaken.

5. Stop deze twee hoeken weer in de andere twee hoeken, waarmee alle vier de hoeken aan dezelfde kant komen.

6. Leg het neer, strijk glad en vouw dubbel zo vaak je wilt.

7. Stop het opgevouwen hoeslaken in de bijbehorende kussensloop. Zo krijg je een pakketje waarin alles netjes bij elkaar zit en raakt er niets kwijt.

Hoe vouw jij je hoeslakens op?

Vorig artikel
Koopjesmarkt Domburg
Volgend artikel
Toch lekker slapen als je bent verbrand10 tips