Trendkleur okergeel: warmte in je slaapkamer

Trendkleur okergeel: warmte in je slaapkamer

VTWonen Flanel dekbedovertrek

Okergeel is één van de trendkleuren van dit moment Het is een warme, amberkleurige tint die je veel voorbij ziet komen in de interieur- en woonwereld, maar ook op de catwalk. Deze warme kleur geeft veel sfeer en geborgenheid en is daarom perfect voor in de slaapkamer. Ontdek snel hoe je deze trendkleur in je slaapkamer kunt toepassen!

Okergeel toepassen in je slaapkamer

Geel is een vrolijke, in het oog springende kleur die wordt geassocieerd met de zon, de lente en geluk. Een perfecte accentkleur voor in huis. Deze kruidige kleur en wordt ook wel mosterdgeel of kurkuma genoemd en straalt warmte en gezelligheid uit. Je kunt de kleur groots toepassen als kleur op je slaapkamermuur of iets subtieler door middel van woondecoratie. Kies bijvoorbeeld voor mooie okergele sierkussens, een zachte plaid of warm okergeel dekbedovertrek. Daarnaast is okergeel er in verschillende kleurnuances; ga jij voor de donkere variant die lijkt op goud? Of meer honing mosterd? Of juist liever de lichte variant zoals zonnig geel?

 

Okergele dekbedovertrekken

Een okergeel dekbedovertrek is de laatste tijd niet meer weg te denken uit de huidige slaapkamertrends. Het is een echte blikvanger in je slaapkamer. Bij Smulderstextiel vind je tal van stijlvolle gele dekbedovertrekken voor zowel klassieke als moderne interieurs. Vooral merken als At Home, VTwonen, Beddinghouse en Walra laten deze trend niet aan zich voorbijgaan. Van rustige effendessins en ruitpatronen tot grootse bloemenprints; het aanbod aan dessins verschilt enorm. Voor iedereen is er wel een ideaal geel dekbedovertrek te vinden, passend bij jouw smaak en stijl. Ga in deze koude wintermaanden voor een fijne, warme sfeer in de slaapkamer!

Bekijk alle gele dekbedovertrekken >>

 

Okergeel combineren

Soms is het lastig om je slaapkamer een make-over te geven want als je een nieuwe look en kleur kiest; waar combineer je die dan mee? Okergeel sluit aan op een heleboel verschillende kleuren. De amberkleurige tint past het beste bij roze, terra, wit, grijs, blauw en donkergroen. Wil je zongarantie in de slaapkamer? Combineer deze tint dan met roze en terra voor een extra warm gevoel. Voor een licht en fris interieur kies je wit. Volg jij de laatste trends op de voet? Een okergeel dekbedovertrek gaat ook uitstekend samen met de trendkleur donkergroen. Hiermee creëer jij een stijlvolle look. Een mix van grijs en geel zorgt juist voor een stoere, Scandinavische touch. Voor een super chique uitstraling combineer je deze warme tint met donkerblauw en materialen als glas en marmer. Zin om jouw slaapkamer een boost te geven? Kies dan voor deze hippe okergele kleur!

En ga jij de trendkleur geel toepassen in je slaapkamer?

Benieuwd naar alle slaapkamertrends? Die bekijk je hier.

Vorig artikel
Covers & Co For Rest dekbedovertrek
Volgend artikel
Hoogwaardige donzen dekbedden; winterklaar